La Sala d'exposicions de l'Edifici Històric de la Universitat d'Oviedo presenta del 4 de juliol al 18 d'agost de 2018 el projecte anomenat 'Genoarquitecturas', resultat de la interacció entre el treball de l'escultor Lidó Rico amb el neurofisiòleg Kuei Y. Tseng (Departament d'Anatomia i Biologia Cel·lular de la Universitat d'Illinois, a Chicago) i el neurobiòleg José Luis Ferran (Departament d'Anatomia Humana i Psicobiologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Múrcia).
Aquesta col·laboració busca establir sinergies entre art i ciència, reivindicant un paper actiu capaç de generar i difondre coneixement, així com suscitar en la societat una empatia amb fenòmens tan complexos com la nostra pròpia, però desconeguda, maquinària del pensament.
A partir del motlle de diferents cervells humans reals i de divers material biològic, Lidó Rico inicia la seva exploració parlant-nos de l'origen, de les seves funcions bàsiques, del seu funcionament inadequat i de diverses patologies, produint un acostament entre art i ciència amb l'objectiu que el complex es visualitzi com una cosa pròxima i tangible.
L'exposició Nature Connection, que l'escultor murcià presenta a l'Edifici Històric de la Universitat d'Oviedo, ens planteja una visió que reflexiona sobre la naturalesa i la seva interacció enfront de la condició humana: naturalesa del passat com a germen de present. Així mateix, la naturalesa emocional, plena de llums i ombres, recorren conceptes que ens apropen a una personal visió, on tant el cos de l'artista com les diferents peces obtingudes a partir de cervells humans reals, esdevenen el fil conductor que articula el discurs expositiu.
A la imatge, obra de Lidó Rico.