Ja ha sortit al carrer un nou número de la Revista de Girona, el 309, corresponent als mesos de juliol i agost de 2018, i ho ha fet amb un extens dossier coordinat pel periodista Josep Mir. El dossier, amb el títol explícit «Les sales de cinema a les comarques gironines», ofereix una panoràmica sobre l'estat actual de l'exhibició de cinema a les comarques gironines.
Per donar a conèixer la revista i, en especial, per explicar el contingut d'aquest dossier, ha tingut lloc una presentació pública en un lloc del tot singular: la sala de projecció d'Àngel Vidal a la Creueta, on, a banda de presentar-se la revista, també s'ha projectat el documental «Segar, batre, garbejar, moldre i fer pa», dirigit per Jacint Torrents i Santi Ponce, i produït per la Universitat de Vic, amb el suport de l'Ecomuseu del Blat.
L'acte ha anat a càrrec d'Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; de Gerard Bagué, director de la Revista de Girona; de Josep Mir, coordinador del dossier, i del cinèfil Àngel Vidal, propietari de la sala de projecció.
Les sales de cinema a les comarques gironines. El dossier que encapçala aquest darrer número de la Revista de Girona tracta sobre què ha significat la irrupció de les multisales en l'oferta de cinema a les comarques, un sector que els últims anys s'ha diversificat i ha proposat projeccions de teatre, òpera i grans concerts. També aborda com ha canviat la manera de consumir cinema i parla d'altres models i experiències en el camp de l'exhibició, que, o bé continuen defensant el seu lloc a la història (com els cineclubs i les projeccions de pel·lícules a l'aire lliure), o bé han dissenyat altres fórmules imaginatives per assegurar la supervivència del cinema com a fet cultural i no només com a producte de consum.
Per a la redacció dels nou articles que conformen aquest vast reportatge, Josep Mir ha comptat amb la participació dels periodistes Manel Mir, Cristina Cantal i Judit Navarro, i de l'escriptor Josep Pastells.
Altres temes
Aquest número de la Revista de Girona inclou diferents temes relacionats amb la història i l'actualitat cultural i social de les comarques gironines. En destaca l'entrevista a l'historiador i expert internacional en arxius Ramon Alberch; el «perfil» de l'escriptora Rosa Regàs; el reportatge sobre l'impressor figuerenc Lluís Benejam i la seva col·lecció de cartells de cinema i programes de mà; el reportatge fotogràfic sobre la cacera de la becada que es va dur a terme als boscos del sud-est de les Gavarres, i la biografia dedicada a Joaquim Codina, el metge i botànic cellerenc, del qual enguany se celebra el 150è aniversari del naixement.