El Claustre del Centre Cultural Sant Domènec de Peralada acull l’exposició temporal Temps d’il·lusió, Temps de reflexió, sobre els festivals catalans d’estiu de música clàssica fins al 17 d’agost de 2018.
Una síntesi, comisariada per Jorge de Persia, per rememorar un fet cultural singular. Els festivals de música clàssica de Catalunya amb l’horitzó de referents com el Jardí dels Tarongers de Josep Bartomeui el símbol de S’Agaró de la mà de la família Ensesa i l’escenari Senya Blanca; una manera d’entendre la Costa Brava com a destinació cultural. Personalitats com la de Montsalvatge, Mompou, Turull o entitats com Joventuts Musicals són el fil conductor d’aquest recorregut.
L’eclosió de grans festivals a partir de la dècada dels vuitanta marca un model que uneix la música a la destinació cultural de Catalunya.
D’aquesta manera, els visitants del Museu de la Vila es troben amb l’exposició complementària a les diverses propostes temporals de la Sala Miquel Mateu i la permanent, juntament amb el claustre romànic de Sant Domènec.
L’exposició recull des de l’inici dels festivals al segle XIX amb exemples com les Festes Modernistes, passant pels festivals de postguerra (Jardí dels Tarongers, 1948), els primers festivals pròpiament d’estiu (Festival Mozart, 1956; Festival Porta Ferrada, 1958), festivals per millorar els monuments d’arreu del país (Festival de Música de Ripoll, 1980) o la creació de les Joventuts Musicals els anys 60 (Schubertíada, reconversió del festival a Vilabertran el 1981). Òbviament, el Festival Internacional de Música Castell de Peralada (1987) també figura entre les propostes d’estiu exposades a Sant Domènec.
A la imatge, vista de la mostra.