Els artistes estrangers del París de postguerra i la cultura i contracultura en la transició democràtica espanyola són els protagonistes de l'estiu al Museu Reina Sofia, carrer Santa Isabel 52 de Madrid. També s'han programat retrospectives del fotògraf Luigi Ghirri, la surrealista nord-americana Dorothea Tanning, l'artista alemany Dierk Schmidt, el conceptualista llatinoamericà Luis Camnitzer i l'escultor Jaume Plensa.
El cineasta xinès Wang Bing presentarà al Museu la primera retrospectiva global de la seva carrera. En col·laboració amb el Festival Rizoma, l'artista multidisciplinar Laurie Anderson realitzarà una actuació única. I una de les figures més destacades de la dansa contemporània japonesa, Takao Kawaguchi, oferirà un espectacle
El Museu Reina Sofía ha preparat per a l'estiu pròxim una àmplia oferta cultural en la qual destaca París malgrat tot. Artistas extranjeros, 1944-1968, una exposició que tractarà d'acostar al públic a la complexa però interessant escena artística desenvolupada a París després de la II Guerra Mundial, on es va realitzar una destacada producció cultural, sovint oblidada. L'exposició inclou obres d'artistes estrangers radicats a la capital francesa com Picasso, Kandinsky, Joan Mitchell, Ellsworth Kelly, Palazuelo, Tinguely, Tamayo, o Carmen Herrera, entre altres molts.
Per altra banda, amb motiu de la celebració del 40 aniversari de la Constitució espanyola de 1978, s'han programat les exposicions Poètiques de la democràcia: Imatges i contraimágenes de la transició, que s'ubicarà al propi Museu, i El poder de l'Art, que tindrà lloc al Congrés i al Senat. Les mostres aproparan als visitants a les pràctiques artístiques realitzades a Espanya des d'aquella època a través de treballs de creadors com Cristina Iglesias, Concha Jerez, Antoni Muntadas, Ignasi Aballí, Juan Muñoz o Esther Ferrer.
La programació es completa amb una sèrie d'activitats entre les quals es destaquen els cicles de cinema, conferències i seminaris i arts en viu.
A la imatge, instal·lació de Luis Camnitzer.