FCC-Segell-banner4
Masia Bas: Col·lectiva internacional \

Exposicions

Masia Bas: Col·lectiva internacional "Desig" i la col·lecció Pujolar-Museu Derbi

bonart platja d'aro - 15/08/18
180x180mossos-300x300
Les sales municipals d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro són l’escenari, del 7 de juliol al 2 de setembre, de la col·lectiva d’art internacional contemporani Desig i, del 15 de setembre al 7 d’octubre, d’una mostra del Museu Derbi (col·lecció particular de J. Pujolar).

La Masia Bas, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu del 2016. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la biblioteca, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de l’emissora municipal, configuren el nou punt neuràlgic de la cultura de Platja d’Aro.

Desig
Des del 7 de juliol, la Masia Bas presenta una col·lectiva d’art internacional contemporani protagonitzada per 30 artistes titulada Desig, que està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. La mostra es pot visitar fins al 2 de setembre. S’ha editat una guia expositiva de consulta en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès). Els artistes participants en la col·lectiva Desig són: Valérie Belin, Carla van de Puttelaar, Antonio Berni, Bettina Rheims, Pierre et Gilles, Alvin Booth, Mark Arbeit, Anatoly Stonikoff, Bertrand Lavier, George Segal, Youssef Nabil, Isabel Muñoz, Sabine Pigalle, Hubert Gauthier, Oda Jaune, Ellen von Unwerth, Christopher Coppers, John Stewart, Ivan Loubennikov, Robert Longo, Guy Bourdin, Jean Paul Goude, Stephane Balleux, Cris Brodahl, Anju Dodiya, Valerio Adami, Philipp Perlstein, George Holz, François Boisrond i Mónica Machado (amb mobiliari complementari del Palau de Casavells i Side-Gallery).

Museu Debi-Col·lecció Pujolar
Del 15 de setembre al 7 d’octubre es podrà visitar l’exposició del Museu Derbi-Col·lecció Pujolar. Es presenten diferents models de motocicletes de la marca Derbi que representen un recorregut al llarg de la història d’aquesta emblemàtica marca catalana. La col·lecció, propietat de Josep i Jordi Pujolar, inclou els primers models que van sortir de la fàbrica de Mollet i els que s’han anat fabricant amb el pas dels anys. A més de Desig i de la mostra del Museu Derbi, la Masia Bas ja ha estat el marc d’una col·lectiva dels alumnes del curs 2017/2018 de l’Escola Municipal d’Art. Al desembre hi ha programada una exposició amb obres del Fons Municipal d’Art.

A la imatge, detall de Le fruit défendu, 2011 de Pierre et Gilles. Fotografia colorejada. Desig. Masia Bas de Platja d’Aro.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells