banner-elscatala-817x88px
Més de 500 nens i nenes s’acrediten com a “detectius” a les Biblioteques de Girona

Notícies

Més de 500 nens i nenes s’acrediten com a “detectius” a les Biblioteques de Girona

bonart girona - 21/08/18
BanerVictor04Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Més de 500 nens i nenes de 3 a 12 anys s’han acreditat com a “detectius” aquest estiu en el marc de l’activitat de promoció lectora de les Biblioteques de Girona “Un estiu de detectius”. La proposta va començar el 25 de juny i s’allargarà fins al 10 de setembre.

“Un estiu de detectius” ve precedida per l’èxit de la “La quina de l’estiu” de l’any passat L’arribada de l’estiu i de les llargues estones de lleure per als infants és un bon moment per acostar-se a les biblioteques, biblioplaces i bibliopiscines de la ciutat obertes per vacances. I res millor que fer-ho participant en una activitat de promoció lectora fresca i divertida que les seccions infantils de les Biblioteques de Girona han preparat per a la mainada de 3 a 12 anys.

Participar-hi és senzill, només cal apuntar-se presencialment a la biblioteca o bibliopiscina més propera i disposar del carnet de biblioteca, que és gratuït i es pot fer en el mateix moment de la inscripció. Les tres bibliopiscines (Devesa, GEIEG Sant Narcís i GEIEG Sant Ponç) també s’han sumat a la iniciativa i repartiran llibretes fins el 31 d’agost, que finalitzen la seva activitat. A les cinc biblioteques el termini acaba el 10 de setembre.

La mainada que vulgui ser acreditada com a detectiu professional ha de resoldre els 15 enigmes (literaris, lògics, matemàtics...) plantejats en un quadern personal que se’ls lliurarà. Tothom qui l’acabi rebrà a més un petit obsequi i entrarà en el sorteig d’una subscripció a les revistes Tatano o Cavall Fort. Podeu seguir les imatges dels ja detectius a les xarxes amb l’etiqueta #unestiudedetectius o buscar les seves fotos camuflades a les biblioteques de la ciutat. Actualment ja s’han acabat més de 80 dossiers de detectius.

Amb aquesta nova iniciativa, les Biblioteques de Girona volen incentivar d’una forma lúdica i engrescadora la lectura i l’escriptura entre la mainada, alhora que es reivindiquen com a espai de lleure també a l’estiu.

A la imatge, un dels detectius (anomenat “Elefant Pam”) que ha acabat l’activitat.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021