banner-elscatala-817x88px
La Masia Bas acull l\'exposició \

Exposicions

La Masia Bas acull l'exposició "Derbi, la internacional catalana"

bonart platja d'aro - 13/09/18
Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Gif_Viladot_180x180_2
Tercera exposició d’enguany a l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, amb la proposta Derbi · La internacional catalana, que durant tres setmanes mostra a tots els públics una cinquantena de models històrics -de carrereta, de muntanya o de carreres- i documentació diversa de la històrica marca de motocicletes, procedents del Museu Derbi de Josep i Jordi Pujolar. Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es pot visitar, en entrada lliure i gratuïta, del 15 de setembre al 7 d’octubre (de dimarts a divendres 18-21 h i els caps de setmana 11-13 h i 18-21 h). La inauguració és dissabte dissabte 15 de setembre (19 h).

L’origen d’aquesta col·lecció particular, forjada a l’entorn de la masia familiar de Can Sureda de l’antic Barri Salom de Santa Cristina d’Aro, va començar l’any 1973 quan Josep Pujolar va iniciar la restauració d’una antiga motocicleta Guzzi 65cc del seu pare, coneguda popularment en el món de els motocicletes clàssiques com La Gamba. A partir d’aquella primera experiència va continuar recuperant motos plenes de cops, amb peces trencades o incompletes, de veïns i coneguts i ben aviat va forjar una col·lecció de més de 100 unitats. A partir dels anys 90, conjuntament amb el seu fill Jordi, han centrat els esforços en una sola marca, la vallesana Derbi, molt vinculada a totes les famílies del país, i que va tenir com a buc insígnia el model Gran 74 Sport amb una línia de gran rendiment i de caràcter esportiu, que cronològicament va coincidir amb els bons resultats de la marca en el Mundial de Velocitat.

La Masia Bas, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es va estrenar l’estiu de 2016. L’edifici formava part del conjunt d’habitatges que es van anar estenent per la Vall d’Aro, des de l’interior vers el mar, a partir del segle XVI. Avui, conjuntament amb la biblioteca, l’Escola de Música, l’Escola d’Art i els estudis de l’emissora municipal configuren el nou punt neuràlgic de la cultural de Platja d’Aro. La mostra actual forma part del cicle anual d’exposicions programades enguany per l’Ajuntament amb un global de 15 propostes a tres espais. D’aquestes, 12 estan vinculades amb les arts plàstiques i tres amb la cultura popular: l’actual de models de motocicletes Derbi, el concurs de composicions florals tot coincidint amb la diada de sant Isidre Llaurador (maig) i el cicle de Nadal amb col·lectives amb temàtiques pròpies de l’època (desembre).

A més a més de la mostra actual, la Masia Bas ha acollit una selecció d’obres dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art 2017-2018 i Desig, una col·lectiva d’art internacional contemporani. Tancarà l’any amb una selecció del Fons Municipal d’Art (del 22 de desembre al 6 de gener). Paral·lelament, el Parc dels Estanys de Platja d’Aro, acull enguany dues mostres d’escultura de gran format a l’aire lliure, en l’entorn de 150.000 m2 d'atractiu turístic, naturalista i cultural, on hi són compatibles la visita pedagògica i artística amb una diversitat biològica que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Actualment, i fins al gener de 2019 hi ha exposades una cinquena de peces de Manel Àlvarez; i prèviament ho van fer les obres de Rosa Serra.

Darrerament, el Castell de Benedormiens de Castell d’Aro ha estat escenari d’una retrospectiva pictòrica d’Ana Lench, de la col·lecció de pintures Dansa gaudiniana d’Alba Roqueta, de la proposta Una vida compartida amb escultures de Rosa Serra i pintures de Xavier Carbonell; i actualment -fins al diumenge 16 de setembre- de les darreres creacions del pintor Arranz-Bravo. Posteriorment, serà el torn del muntatge fotogràfic Keep it wild de Patricia de Solagues (del 22 de setembre al 21 d’octubre) i finalment, de la doble proposta de Joan Raset, pintura i Vincenzo Carmenati, escultura (del 27 d’octubre al 25 de novembre). Simultàniament, a totes les mostres, la planta superior del castell esdevé espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art, configurat per obres que donen testimoni dels artistes que han exposat durant més de tres dècades en el cicle organitzat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

Fotos Jordi Mas.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura