banner-elscatala-817x88px
La Galeria Marc Domènech presenta els últims treballs de Vicenç Viaplana

Exposicions

La Galeria Marc Domènech presenta els últims treballs de Vicenç Viaplana

bonart barcelona - 24/09/18
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021La-Galeria-201602-recurs
La Galeria Marc Domènech, passatge Mercader 12 de Barcelona, presenta del 26 de setembre al 23 de novembre de 2018 The Solo Recording Sessions de Vicenç Viaplana, prop d’una vintena de peces entre papers i teles realitzades entre els anys 2017 i 2018.

Aquest conjunt d’obres neix de la reinterpretació de quatre series de grans papers serigrafiats realitzats uns anys abans. Cada un d’aquests papers, o “sessions” com el propi Vicenç Viaplana els anomena, és el resultat de la intervenció pictòrica que l’artista ha realitzat sobre unes imatges serigrafiades que prèviament foren elaborades a partir de diverses manipulacions fotogràfiques. Les formes i figures que resulten d’aquesta juxtaposició entre fotografia, obra gràfica i pintura generen un joc de subtils cadències formals a partir dels quals cada obra sembla entrellaçar-se amb l’anterior. Tal i com Vicenç Viaplana ens ho descriu: “Quan la seqüència anava creixent, la repetició dels elements de fons, franges i marges, em va anar suggerint la idea de procés visual. Cada obra era també un “frame”, un fotograma d’una seqüència cinematogràfica. I possiblement ho serà quan les sessions hagin conclòs. Potser llavors començarà un nou capítol dins d’aquest llarg procés en el que la reproducció, la fotografia, la pintura i el vídeo s’interpel·len contínuament creant nous escenaris visuals”.

La pintura de Vicenç Viaplana es caracteritza per una gama cromàtica austera, una pinzellada dinàmica que aporta volum i profunditat, i una composició reposada que equilibra la fluïdesa del seu traç. El seu univers visual es nodreix de la naturalesa a partir de la qual n’extreu elements que distorsiona, enfoca o desenfoca creant així nous significats. Aquesta particular exploració de referents externs  fa que la seva obra sempre navegui premeditadament en el llindar entre la figuració i l’abstracció. Per a Viaplana les seves obres semblen “sorgir d’un impuls primigeni de reivindicació de la terra, de la vida sempre canviant... un intent de buscar refugi i esperança en la cosa més elemental que ens uneix a tots: la vida”.

 A la imatge, Vicenç Viaplana, "Solo Recording Sessions #2.4", 2017.

Et poden
Interessar
...

728x90