banner-elscatala-817x88px
El Born CCM presenta \

Exposicions

El Born CCM presenta "Una infància sota les bombes"

bonart barcelona - 26/09/18
La-Galeria-201602-recursthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Una infància sota les bombes és la nova exposició d'El Born CCM que ens apropa a les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a tantes nenes i tants nens obligats a participar-hi sense ús de raó. Potser precisament per això, va deixar cicatrius permanents, però no sempre visibles, en aquells que van aconseguir sobreviure.
L'exposició està estructurada en tres àmbits. El primer evoca la Barcelona de 1938 i l'impacte dels bombardejos sobre la ciutat i les persones. El segon fa presents els nens i les nenes que van ser testimonis directes del conflicte bèl·lic, a través dels dibuixos on representaren allò que van veure i viure. El darrer àmbit penetra en l'univers dels adults que van patir els bombardejos quan eren infants i en els llenguatges que poden ser explorats al llarg de la vida per expressar, com una necessitat i un compromís, allò que es viu en haver escapat de les bombes.
Aquest fil discursiu permet connectar passat i present, i ens convida finalment, des de la contemporaneïtat, a reflexionar sobre un món en conflicte constant.
L'exposició és podrà visitar del 26 de setembre al 31 de març del 2019.

Imatge: Col·lecció Soley

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021