canal-mnactec-1280-150

Notícies

Iolanda Batallé, nova directora de l’Institut Ramon Llull

Iolanda Batallé, nova directora de l’Institut Ramon Llull
bonart barcelona - 26/09/18

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada el dia 26 de setembre, ha nomenat Iolanda Batallé com a nova directora de l’Institut Ramon Llull. L'escriptora i editora substituirà Manuel Forcano, que ha ocupat el càrrec dos anys i mig.

Han participat a la Junta Rectora de l’IRL: Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya com a president;  Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear; Jaume Asens, tercer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Laura Borràs, consellera de Cultura;  Natàlia Mas, secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea; Maria Dolors Portús, secretaria general de Cultura; Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural; Ester Franquesa; directora general de Política Lingüística; Josep Pallarés, director general d’Universitats; Guillem J. Fullana, secretari general de Cultura del Govern Balear; Esteve Caramés, director de Promoció deSectrors Culturals de l’Ajuntament de Barcelona; Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Mariàngela Villalonga, vicepresidenta de la mateixa institució; Xavier Gil, vicepresident tercer de la Xarxa Vives d’Universitats; Isabel Clara – Simó, degana de la Institució de les Lletres Catalanes; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Maria Isabel Buldó, secretària del Consell de Direcció i Josep Marcé, gerent de l’IRL. A la reunió també ha assistit, Iolanda Batallé, nova directora de l’IRL.

Iolanda Batallé, escriptora i editora

Nascuda a Barcelona el 1971, és Llicenciada en Filologia Anglesa (Universitat de Barcelona i Universitat de Southampton) i té un MBA per ESADE i la Universitat de Berkeley. Ha realitzat diverses estades en centres d’estudis estrangers com la Universitat de de Niça o la de Braga.

Des del 1990 col·labora en diversos mitjans de comunicació com ara El Observador, Diari de Girona, COM Ràdio o RAC 1. Ha estat editora i cap de premsa de Random House Mondadori (fins al 2009).

Des del 2009 és directora editorial dels segells Bridge i Galera del grup Enciclopèdia Catalana. Batallé també és editora i fundadora de Rata i Catedral, del mateix grup editorial.

Batallé també és professora del Màster d’Edició de la UPF (des de 2008)  i del Màster de Creació Literària de la mateixa universitat (des del 2016). Prèviament havia estat professora de literatura espanyola i llatinoamericana a Califòrnia.

Com a escriptora ha publicat el 2009 la novel·la La memòria de les formigues, i el 2011, el recull de contes El límit exacte dels nostres cossos. L’any 2013 va obtenir el premi de novel·la Prudenci Bertrana per Faré tot el que tu vulguis.

A les imatges, a dalt, Iolanda Batallé (Foto Lluís Serrat/El Punt Avui) i a sota, reunió de la junta rectora de l'Institut Ramon Llull.

SS_Bonart-180x180-Onlineinclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90