FCC-Segell-banner4
Debats de tardor al CCCB

Notícies

Debats de tardor al CCCB

bonart barcelona - 27/09/18
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180q2w-MKl4
El CCCB, carrer Montalegre 5 de Barcelona, presenta els pròxims debats per la temporada de tardor de 2018.

Conferència de Carolin Emcke. L'espiral de l'odi. De les xarxes a la realitat política. 2 d'octubre, a les 18.30 h. La periodista i filòsofa alemanya Carolin Emcke, una de les principals veus del panorama intel·lectual i cultural al seu país, denuncia la impunitat amb què darrerament l'odi s'està propagant i fins i tot normalitzant. Emcke ens commina a preguntar-nos sobre les profundes arrels d'aquest odi, exercici necessari per poder-lo desarticular.

Transicions. Del 4 al 16 d'octubre. Aquest cicle proposa una reflexió sobre els processos de subjectivació sexual i les pràctiques i polítiques entorn de les persones que no s'ajusten al sistema binari d'assignació de gènere. Les tecnologies a l'abast, des de les teràpies hormonals fins a les tècniques de reassignació sexual, obren un ventall de nous interrogants sobre les polítiques de la identitat a la nostra societat.

Biennal de pensament Ciutat Oberta. Del 15 al 21 d'octubre. Diàlegs, conferències, concerts i propostes escèniques són algunes de les activitats que el CCCB ha preparat en el marc de la Biennal. El programa abordarà temes del present, com ara les migracions, els feminismes, la diversitat cultural i les identitats de gènere, amb l'objectiu de connectar el debat sobre les ciutats d'avui amb els grans reptes de la societat contemporània.

Animals humans. Del 29 d'octubre al 19 de novembre. Els avenços científics porten a un replantejament radical de la nostra consideració com a espècie. Tot i això, els animals no humans segueixen al marge de la nostra comunitat moral: la relació amb ells continua sent d'ús, domini i explotació. Què diu això de la nostra humanitat? Com podem tenir cura de l'alteritat última que encarnen els animals?

1918: la guerra inacabada. Centenari de l'Armistici de la Primera Guerra Mundial. Diàleg amb Robert Gerwarth i Victor Demiaux. 8 de novembre, a les 18.30 h. L'Armistici de 1918 va posar fi oficialment a la Primera Guerra Mundial, però Europa va seguir sotmesa a grans convulsions en els anys que van seguir. Els historiadors Robert Gerwarth i Victor Demiaux miraran cap al passat per reflexionar també sobre el present del projecte europeu.

Diàleg amb Simon Critchley. Per què pensem en futbol? 20 de novembre, a les 18.30 h. El filòsof britànic i aficionat del Liverpool Simon Critchley ha elaborat una teoria que enllaça el futbol i la condició humana. Tot i que s'ha convertit en paradigma del capitalisme desaforat i les desigualtats, afirma que és un esport on el que preval és la solidaritat i la identitat col·lectiva.

Conferència de Timothy Snyder. Contra la tirania. 3 de desembre, a les 18.30 h. Timothy Snyder, expert mundial en història d'Europa, adverteix de la deriva antidemocràtica que estan emprenent països capdavanters del món occidental, seguint el patró – i sovint amb el suport – de la Rússia de Putin. Snyder ens commina a obrir els ulls i combatre la política de la ficció amb fets, bon periodisme i una mirada històrica acurada.

A la imatge, conferenciants de la Biennal de pensament Ciutat Oberta.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner