El Reial Cercle Artístic, carrer dels Arcs 5 de Barcelona, presenta el dia 4 d'octubre una mostra individual d'August Vilella, qui torna a Barcelona, la seva ciutat, per presentar en en primícia no sols obres de la seva col·lecció privada les quals ja no es mostren en públic, sinó que també una serie de noves pintures que tot just acabada l'exhibició viatjaran a la Xina, a Taiwan i al Japó per ser exposades, convertint aquest esdeveniment de Barcelona un punt de partida d'una serie exhibicions per Àsia i altres països.
Amb aquesta exposició August Vilella no sols pretén apropar al públic de Barcelona a la seva obra, sinó també a la seva filosofia i mètode. És sense cap dubte una oportunitat única per veure la seva obra, altament cotitzada a escala internacional, i que per fi tenim en exclusiva en Barcelona.
August Vilella és un dels artistes catalans que, actualment, està tenint més èxit a Àsia. El 2016 ja va guanyar el premi com a millor artista en la "Tokyo International Art Fair" al Japó, l’any següent, en 2017, va ser guardonat amb el premi de l´artista més innovador en els “Global Art Awards” de Dubai, i aquest any 2018, a Taiwan, va rebre els distintius premis “Internacional Artist Grand Prize” de Taipei i el "Chairmans´Award" en "Art Revolution Taipei", on la seva obra va ser seleccionada com la millor entre 4.567 candidats. Per altra banda, prestigioses revistes com “The Global Times”, “Vice”, “Hi-Fructose”, “Beautiful Bizarre” o “Psikeart” s’han fet ressò de la seva pintura.
Gran part de la raó de l’interès per l’artista es deu en part al seu peculiar mètode de pintura a l'oli, surrealista i intuïtiu. Sense cap tipus d'esbossos ni idees prèvies, tracta de plasmar directament el seu passat i futur mitjançant el subconscient. El resultat d'aquesta pràctica dóna com a fruit unes obres que malgrat ser figuratives, desprenen una aurèola onírica i un llenguatge màgic, metafòric i fins i tot filosòfic que convida a reflexionar a l'espectador.
No obstant, el procés creatiu resulta completament improvisat intuïtivament, i per tant involuntari, cosa que fa que únicament es pugui desvetllar el missatge de cada quadre quan aquest es finalitza. August Vilella sol comparar aquest procés pictòric amb el Jazz, ja que tal com ens explica, en el moment d'elaborar les seves obres perd el control sobre el pinzell, entrant en un estat semblant al de la meditació. Tot aquest procés no sols converteix a cadascun dels seus quadres en obres úniques i irrepetibles, sinó que també els dota d’un significat obert, tal com ell mateix ens indica: "És justament quan eliminem la voluntat de l'artista respecte a la seva creació que cada pintura es converteix en una obra del món i per al món, una obra en la qual totes les persones es poden veure reflectides, i sobretot una obra amb vida pròpia que desitja ser vista, desvetllada i sentida...".
A la imatge, August Vilella, "The Poet" (detall).