El Macba, plaça dels Àngels 1, presenta a partir del 4 d'octubre la nova exposició de la seva col·lecció. La nova presentació inclou moltes de les obres més emblemàtiques de la Col·lecció, en un seguit d’àmbits dedicats a les etapes culturalment i socialment més significatives del segle XX i principis del XXI.
Aquesta lectura comissariada per l’equip del MACBA, proposa un recorregut cronològic. Es tracta d’una història narrada específicament des de Barcelona, iniciada el 1929 amb l’Exposició Internacional fins a l’actualitat.
Hi trobem obres d’Anni Albers, Alexander Calder, Joaquín Torres-García, Eugènia Balcells, Jean-Michel Basquiat, Christian Boltanski, Esther Ferrer, Gego, Eulàlia Grau, Guerrilla Girls,
Hans Haacke, Jenny Holzer, Sanja Iveković, Miralda, Joan Miró, Juan Muñoz, The Otolith Group, Raymond Pettibon, Benet Rossell i Joan Rabascall, Martha Rosler, Jorge Oteiza, Antoni Tàpies i Werker Collective, entre molts d’altres.
Una presentació dinàmica: tot mantenint el format de presentació cronològica, Un segle breu: Col·lecció MACBA es desplegarà de manera canviant al llarg del temps amb la idea d’aprofundir les visions sobre el seu propi fons. Una lectura oberta que permetrà articular variacions sobre la selecció d’obres amb la voluntat de renovar i ampliar el contingut de l'itinerari cronològic i intensificar-ne l’accent didàctic.
En aquest sentit, els propers mesos es podran veure On Subjectivity (1978), de Muntadas; Proyecto Niágara (1993), de Roberto Obregón; i Un pechiche para Benkos (2017), de Marcos Ávila Forero, que es presentarà a la torre.
A la imatge, Un segle breu: Col·lecció MACBA. Vista de l'exposició. Foto: Miquel Coll