FCC-Segell-banner4
Debat sobre Turisme i Patrimoni Cultural a La Pedrera

Notícies

Debat sobre Turisme i Patrimoni Cultural a La Pedrera

bonart barcelona - 11/10/18
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic
L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural organitza el dia 8 de novembre a l'Auditori de La Pedrera, passeig de Gràcia 92, la jornada de debat Turisme i Patrimoni Cultural: confluències per reflexionar sobre les confluències entre patrimoni cultural i turisme per aprofundir, de la mà d’experts locals i internacionals, en el coneixement de les relacions que vinculen aquests dos mons.

Partint d’una pregunta inicial sobre quin és el perfil dels turistes culturals avui (si realment n’hi ha un o diversos, qui són, què els motiva i de quina manera interaccionen amb el patrimoni cultural) la jornada abordarà diverses problemàtiques. Dues taules rodones centraran els temes de debat entorn de dos eixos principals: quines són les millors estratègies -o les més recurrents- per a la interpretació del patrimoni cultural i si aquestes són efectives o no per tal de fer-lo més atractiu i, també, de quina manera aquest patrimoni cultural es fa notori en els circuits de difusió, promoció i comercialització turística. Què tenim, en definitiva, com ho expliquem i com ho presentem en un entorn com l’actual, summament canviant.

A partir d’aquestes dues perspectives complementàries del fenomen patrimonial, la del lloc i la dels seus públics, la jornada complementarà el debat teòric amb la presentació de quatre casos concrets i es clourà, finalment, amb l’establiment d’unes conclusions que permetin entendre millor la situació actual i albirar opcions de futur per possibles vies de treball conjunt entre ambdos sectors.

La jornada està organitzada en el marc de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni que promou anualment el Consell d’Europa i en el context de la doble commemoració el 2018 de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i de l’Any del Turisme Cultural, compta amb la col·laboració de la Fundació Catalunya - La Pedrera, de l’Agència Catalana de Turisme i amb l’assessorament científic del Màster en Turisme Cultural de la Universitat de Girona.

A la imatge, Auditori de La Pedrera.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021