FCC-Segell-banner4
Jo Milne exposa els seus mons al Centre Cultural La Mercè

Exposicions

Jo Milne exposa els seus mons al Centre Cultural La Mercè

bonart girona - 18/10/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Centre Cultural La Mercè, pujada de la Mercè 12 de Girona, presenta a partir del 19 d'octubre l’exposició Maneres de fer mons de Jo Milne dins del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas.

La producció plàstica de l’artista multidisciplinària Jo Milne (Edimburg, 1966) es concreta en la visualització de les propostes cosmològiques relacionades amb la teoria de les cordes i la conseqüent possibilitat de visualitzar allò que no veiem. En aquest exercici especulatiu, Milne projecta tot un univers de cossos translúcids que leviten impulsats per la força centrífuga del cosmos i a través dels quals investiga amb les ressonàncies, la música i les estructures de repetició.

Més enllà del tractament lúdic i experimental al qual són sotmeses les formes concretes proposades per físics, programadors o dissenyadors, allò que fascina a l’artista és la mateixa configuració de l’art: una gran xarxa de vasos comunicants.

L'exposició Maneres de fer mons, comissariada per Natàlia Chocarro i que es podrà visitar al Centre Cultural La Mercè fins al 20 de desembre, proposa un viatge per diferents plantejaments en els camps de la física teòrica i de la microbiologia, amb l'objectiu de fer veure allò que a ull nu no es veu. Respon a propostes cosmològiques i a la vegada als processos de visualització emprats en la microbiologia a fi de fer veure cèl·lules i teixits. L’artista traça vincles entre el microcosmos i el macrocosmos, i proposa que seguim el seu fil per tal d’entreveure més enllà del món experimentat, entre els imaginaris de la ciència i la poesia.

L’exposició respon a la irresistible atracció de fer i fer veure, i proposa noves interpretacions del món en l’intent de fer visible o intuir allò que no es veu, on l’artista no pretén il·lustrar sinó respondre a paisatges científics, bo i creant un diàleg entre la ciència i l'art, entre l'objectivitat i la subjectivitat, que parli de les diferents maneres de veure allò que no es pot veure.

A la imatge, obra de Jo Milne.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021