FCC-Segell-banner4
Badia i Margarit i la internacionalització del català a la Biblioteca de Catalunya

Exposicions

Badia i Margarit i la internacionalització del català a la Biblioteca de Catalunya

bonart barcelona - 24/11/20
BanerVictor04Eude, generic
La Biblioteca de Catalunya presenta l'exposició "Romania Amica. Badia i Margarit i la internacionalització del català", comissariada per Jaume Clarà (Secció de Col·leccions Generals) i Anna Gudayol (Secció de Manuscrits de la BC).

L'exposició es podrà visitar des del divendres 27 de novembre, a partir de les 12 h, fins al dissabte 12 de febrer, a la Sala d'exposicions, i és d'entrada lliure (carrer de l'Hospital, 56, Barcelona).

Badia ha estat un dels grans filòlegs catalans del segle XX. Malgrat l'època en què hagué de cursar els estudis a la Universitat de Barcelona, on esdevindria molt aviat professor i catedràtic, va aconseguir impulsar el coneixement i l'estudi del català en l'àmbit internacional.

Això ho va fer, en gran part, gràcies a la xarxa de contactes que establí en el que anomenava "la gran família dels romanistes", en la que es va integrar a partir de les assistències a congressos i estades acadèmiques a l'estranger.

L'exposició, commemorativa del centenari del naixement d'Antoni M. Badia i Margarit, se centra en els llocs on Badia va desenvolupar aquesta tasca de difusió del català (amb especial èmfasi en el congrés organitzat a Barcelona l'any 1953) i, sobretot, en el gran nombre de romanistes amb què establí contacte professional i humà. Llocs, persones i interessos comuns que confluïen en allò que el mateix Badia anomenava la Romania Amica.

L'horari és de dimarts a divendres d'11 a 14 h i de 15 a 19 h, i dissabtes 5 i 19 de desembre de 2020, 16 de gener i 6 de febrer de 2021, de 10 a 14 h.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner