FCC-Segell-banner4
El treball en xarxa, tema central de la 13a Jornada de Biblioteques Escolars

Notícies

El treball en xarxa, tema central de la 13a Jornada de Biblioteques Escolars

bonart girona - 25/10/18
Nial nou-180x178BanerJaumeRiba05
El treball en xarxa ha estat el tema central de la tretzena edició de la jornada de formació per a bibliotecaris escolars que organitza anualment l’Ajuntament de Girona. L’esdeveniment va tenir lloc el dia 23 d’octubre, a la Biblioteca Salvador Allende. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Josep Pujols, hi van participar.

L’Ajuntament organitza anualment aquesta jornada amb l’objectiu d’oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius de la ciutat. Aquest any l’objectiu ha estat promoure la creació d’una xarxa de biblioteques escolars de ciutat que afavoreixi el treball cooperatiu, la col·laboració, l’intercanvi i la comunicació entre les biblioteques escolars. A partir de la jornada i la formació posterior, aquells centres interessats en participar activament en la creació de la xarxa, treballaran conjuntament amb l’Ajuntament per a fer-la realitat.

La ponència principal va anar a càrrec del director de la biblioteca de l’Ateneu Barcelonès i coordinador del projecte “Biblio(r)evolució” de la Fundació Jaume Bofill, Àlex Cosials, que amb el títol “Imaginem una biblioteca escolar... conjuntament!” va presentar un ampli ventall de pràctiques inspiradores per treballar en xarxa.

La segona part de la jornada va ser dinamitzada per l’Oriol Ripoll, especialista en jocs i gamificació i col·laborador del projecte “Biblio(r)evolució”, i va servir per definir els objectius per treballar en xarxa. Implicar la comunitat educativa, formar el professorat, compartir experiències i formació en l’ús crític de la informació, són alguns dels reptes que els assistents van proposar per treballar en xarxa.

L’Albert Perafita, del CRP Gironès, i la Mariona Masgrau, de la Universitat de Girona, van presentar “El cistell de les propostes”, un recull d’experiències i projectes de dinamització lectora en què han participat mestres i estudiants de la UdG. A la part final de la Jornada es van lliurar les 4 subvencions “Activa la biblioteca”, dotades amb 1.500 € cadascuna, i les 3 subvencions “Biblioteca escolar oberta al barri”, dotades amb 4.000 €.

A la imatge, moment de l’entrega de les subvencions per part de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Josep Pujols, amb algunes de les representants de les biblioteques guanyadores de les subvencions.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021