BONART_1280x150

Notícies

Pomerol i Calvet guanyen la Biennal d'Art Gastronòmic de Cambrils

Pomerol i Calvet guanyen la Biennal d\'Art Gastronòmic de Cambrils
bonart cambrils - 28/11/20
El jurat de la quarta edició de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils ha decidit per unanimitat atorgar “ex aequo” el primer premi a l’escultor tarragoní Àngel Pomerol Sànchez i l’artista multidisciplinar Àlvar Calvet Castells per les obres “Tres rebosts” i “Vermell remolatxa i Vichy”. En la quarta edició de la Biennal s’hi han presentat  34 projectes, del quals el jurat en va escollir 16 per participar en l’exposició a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils (del 29 de novembre al 31 de gener del 2021). Els guanyadors, els artistes, Àngel Pomerol i Àlvar Calvet rebran un premi en metàl·lic de 3.500 euros i una escultura “Peix cullera” de l’artista Xavier Dolç. Àngel Pomerol. Àngel Pomerol Sànchez (Tarragona 1961) és graduat en Escultura per l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona i llicenciat en Belles Arts (especialitat pintura) per la Facultat de Sant Jordi de Barcelona. El jurat decideix atorgar el premi a la seva obra “Tres rebosts” per l’encertat equilibri entre les composicions d’objectes quotidians i l’alta capacitat relacional que contenen. Amb una elaboració mínima la proposta es relaciona tant amb els primers bodegons del s. XVII com en la rotunditat compositiva del constructivisme rus. L’ús de productes del consum de masses ens transporta a les experiències del pop art mentre que el llenguatge formal i els materials utilitzats posa en contacte l’art minimalista amb experiències de l’art pobre resultant una obra de presència nua i honesta. Àlvar Calvet. Àlvar Calvet Castells (Tremp 1965) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i tècnic superior en Gràfica publicitària per les Escoles d´Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú i Tarragona. El jurat atorga el premi a la seva obra per la singularitat d’un projecte que s’acosta més a una proposta d’exposició que a la d’una obra artística. Una experiència multidisciplinar al voltant de l’acció estricte de menjar per la que elabora tant una escenografia com complements de vestuari. L’acció  és enregistrada en vídeo a la vegada que en presenta fotografies acompanyades de la vaixella utilitzada que capturen els traçats de la cullera en l’acte de menjar i escurar el plat. Una mirada singular i ampla que no deixa d’explorar la distància entre menjar i deglutir. Els altres premis. D’altra banda, cal dir que s’ha fet públic el veredicte dels jurats dels altres Premis Vila de Cambrils. L’escriptor Josep Masanés Nogués ha estat el guanyador del 10è Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall per l’obra “Lladre de mar”; el fotògraf indonesi Hengki Lee s’ha emportat al guardó en la categoria de Millor Autor de Saló del 29è Premi de Fotografia de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, i Josep Fàbrega i Selva i Raquel Díaz González han aconseguit el primer i segon lloc del 9è Premi de Poesia  amb les obres “Creu i Cara” i Vindran marinades” respectivament. La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, ha destacat l’esforç de l’Ajuntament per tirar endavant les convocatòries dels premis, malgrat les dificultats actuals. “Els premis són una eina de suport imprescindible per als creadors, consolidats i amateurs, i a banda de ser un ajut econòmic són una plataforma per donar a conèixer la seva obra”, ha assegurat la regidora. A la imatge, obra d'Àngel Pomerol.
Impremta Pages - banner-180x178JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px