FCC-Segell-banner4
La Casa Natal de Picasso celebra el 137 aniversari del naixement del geni

Notícies

La Casa Natal de Picasso celebra el 137 aniversari del naixement del geni

bonart màlaga - 26/10/18
Impremta Pages - banner-180x178Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
El 25 d'octubre de 2018, data en què se celebra el 137 aniversari del naixement de Pablo Ruiz Picasso a la plaça de la Mercè, la façana de la seva Casa Natal presenta la instal·lació artística de coloms de paper multicolors titulada Deu. Alhora, s'ha començat a instal·lar sobre el perímetre interior de la Plaça de la Mercè el miler de fotos que retraten als creadors, gestors i treballadors de l'àmbit cultural malagueny sota el títol Art i Utopia en el marc del projecte internacional Inside out. 

L'acció Art i Utopia desenvolupada per la Fundació Picasso, Museu Casa Natal i el projecte Inside Out Màlaga, amb la col·laboració de l'associació Barri Picasso, per al XXI octubre picassià de la Fundació Picasso arriba a la seva etapa final. Després de quatre mesos d'intensa activitat, capturant imatges a centenars d'artistes i persones relacionades amb l'art a la ciutat, siguin creadors, gestors o treballadors del sector, l'equip de Inside Out Màlaga finalitzarà el projecte el dijous 25 d'octubre a la plaça de la Mercè, data i lloc en què Pablo Ruiz Picasso va néixer fa 137 anys.

Serà el moment d'instal·lar al terra de l'emblemàtica plaça els 1.000 retrats de l'art i la cultura a Màlaga donant lloc a una gran intervenció artística que tindrà com a finalitat donar visibilitat al teixit cultural. Un divers i impactant mural on la creació sigui l'element de connexió entre els retratats. Les fotos romandran alfombrando el perímetre intern de la plaça fins al 4 de novembre de 2018.

Professionals de les arts plàstiques, teatre, dansa, literatura, fotografia i altres diferents disciplines vinculades a l'art i la cultura malaguenya han participat en les 8 sessions fotogràfiques obertes al públic que han estat convocades a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació. L'Escola d'Art San Telmo, la Col·lecció del Museu Rus de Sant Petersburg, al Centre Pompidou de Màlaga, l'espai Artsenal, La Casa Groga, al Rectorat de la Universitat de Màlaga, l'Escola Obertura de Fotografia i l'Ateneu de Màlaga van ser els llocs escollits per a aquestes sessions.

Utilitzant la temàtica "Art i Utopia" el projecte busca donar visibilitat a aquelles persones que d'alguna manera intenten promoure canvis positius per a la col·lectivitat. Persones que es dediquen de manera professional, per vocació o afició a sectors relacionats amb la creativitat, música, literatura, teatre, arquitectura, escultura, pintura, fotografia, dansa, poesia, cinema, gastronomia, artesania ... Persones que en la seva vida quotidiana fan de la creativitat un mitjà per preservar valors i conductes que promoguin una societat amb menys desigualtat. Retratant a aquestes persones anònimes o famoses, el projecte Inside Out Màlaga vol establir una analogia a l'emblemàtica figura de Pablo Picasso i el seu llegat, revelant que tant el geni malagueny com els creadors actuals possiblement tinguin molt en comú.

A la imatge,  instal·lació artística a la Casa Natal de Pablo Picasso.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura