FCC-Segell-banner4
Presentació del llibre de Joan Armangué, \

Biblioteca

Presentació del llibre de Joan Armangué, "Rafel Ramis (1880-1936)" al MUME

bonart la jonquera - 30/10/18
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWImpremta Pages - banner-180x178
El dia 4 de novembre a les 12 h. a l'aula pedagógica del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera tindrà lloc la presentació del llibre de Joan Armangué; Rafel Ramis (1880-1936). Catalanista, republicà, socialista i maçó (Edicions Cal·lígraf, 2018). Intervindran en la presentació el director del MUME, Jordi Font, l'historiador Albert Testart i l'autor del llibre, Joan Armangué.

"Si volguéssim sintetitzar la personalitat i la trajectòria de Rafael Ramis i Romans (Figueres, 1880-1936) en poques paraules, correríem el risc d'escapçar la profunditat i la riquesa de tot el que representa. Ramis ha estat mestre, periodista i activista cultural. També va exercir de polític republicà: va ser regidor socialista, sindicalista i un gran promotor del catalanisme. Exiliat a París, durant la dictadura de Primo de Rivera, es convertí en home de confiança de Francesc Macià. Finalment, la seva defensa del laïcisme, la llibertat de consciència i la igualtat de tracte entre les persones, el duria a incorporar-se a la maçoneria.
Ramis va ser un home de valors i ideals. Un home que va treballar al servei del republicanisme, del socialisme i del catalanisme, sempre amb la voluntat de construir un país millor i més just. Malgrat tota la feina feta, en els seus tres espais vitals, Figueres, París i Barcelona, la seva figura i la seva obra han caigut en l'oblit i, d'alguna manera, aquest llibre vol contribuir a recuperar i divulgar la seva trajectòria i ajudar a completar algun dels buits que, per desgràcia, encara presenten els relats sobre la història recent del nostre país" (Joan Armangué Ribas).

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022