FCC-Segell-banner4
L\'albergueria acull \

Exposicions

L'albergueria acull "Obra Negra", de Frederic Amat

bonart vic - 29/11/20
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWq2w-MKl4
L'albergueria de Vic acull "Obra Negra", una exposició inèdita del polifacètic artista Frederic Amat, un dels creadors contemporanis catalans més destacats del moment. Es tracta d'un conjunt de pintures que Amat ha creat expressament per a l'espai i que investiguen els límits del color negre. El pintor té també en marxa "Espai Llibres" a ACVIC, un recull dels seus llibres d'artista. L'exposició es podrà visitar fins al 24 de gener de 2021.

L'exposició d'Amat rep el nom d'"Obra Negra", en referència al llibre "L'Oeuvre au Noir", de Marguerite Yourcenar, i inclou set pintures, considerades per l'artista com una unitat, amb què ha treballat tot un any i que han estat "realitzades amb pigment negre, aconseguit d'óssos calcinats i el blanc pur del carbonat de calci", com ell mateix explica. "Les referències i evocacions que em provoca aquest títol són plurals, entre l'imaginari i l'impalpable", afirma Amat.
Per al pintor, el negre és un color "majestàtic" i que "desconeix els límits i aixopluga tots els altres colors".

Des d'ACVIC, que ha col·laborat en l'organització, Anton Granero, el seu director, afirma que l'artista "ha posat molta passió en la creació d'aquesta obra que mar-carà una fita en la seva trajectòria". A més, l'exposició exhibeix també un vídeo que inclou un resum del procés de creació de les pintures per part d'Amat i que han musicat Pascal Comelade i el grup Cabosanroque.

L'acte d'obertura de l'exposició va tenir lloc amb la presència de Frederic Anat, d'Anton Granero, director d'ACVIC, i també de Josep M. Riba, director de L'albergueria. "Obra Negra" es podrà visitar a L'albergueria (carrer de l'Albergueria, 1 Vic) els divendres (17 a 19 h), dissabtes (11 a 14 h i de 17 a 19 h), diumenges i festius (11 a 14 h) fins al 24 de gener de 2021. El centre estarà tancat el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura