La Galeria Dupressoir, carrer Sant Pere Mes Alt 42 de Barcelona, presenta a partir del 29 de novembre de 2018 i fins el 12 de gener de 2019 l'exposició La Palma de Nadal i altres curiositats, exposició col·lectiva de pintura, escultura, fotografia i objecte d'art que reuneix les obres de 37 artistes internacionals.
Fa 12 mesos, la galeria Dupressoir va obrir les seves portes al cor del barri del Born de Barcelona, davant del recentment Passatge de les Manufactures restaurat i a unes poques desenes de metres del Palau de la Música. Aquí està la setena exposició amb 37 artistes que posen l'art en les sabates sota l'arbre de Nadal, per totes les mides i carteres. Aquesta última exposició col·lectiva de l'any és un gabinet de curiositats per celebrar la riquesa i la generositat de tots els artistes de Barcelona i altres llocs que han confiat en nosaltres des del principi, per despertar també els desitjos de regals o primers passos.
Vam comprar un regal de Nadal per l'únic motiu de complaure o divertir-nos. Triar una pintura, una escultura, una foto, un objecte d'art és com fer el mateix. Això no respon a una necessitat útil, ni tan sols inútil. Triar una obra d'art és triar una cosa única, l'obra d'un artista que et parla, la teva imaginació, la teva ment, les teves emocions i, a més, qui és el portador de sentit per a tu. És una inversió estètica i també una aposta per donar suport al treball d'un creador a llarg termini, ja sigui confirmat o emergent.
Cada un dels 37 artistes que comparteixen l'espai de la galeria no és aquí per casualitat. També comparteixen un gust, una subjectivitat, una humanitat, una passió, un estil que fa que aquest gabinet de curiositats sigui singular i vibrant. Hi ha una barreja de peces heterogènies i coherents en la imatge del que pot reunir un col·leccionista d'acord amb els seus descobriments i els seus favorits. La voluntat de la galeria és fer que l'art sigui accessible sense devaluar-gràcies als artistes que van jugar el joc de confiar-petits treballs a partir de cinquanta euros.
Hi ha fotografies pictòriques de Kris Seraphin, els ocells de Marc Tanguy i Lola Lecoutour, els ballarins de Perico Pastor, els banyistes de Natalia Fürst, les quimeres de Charlotte Portes, els animals protectors de Nathalie Salé, les criatures i escultures vegetals de Valea Djinn, els insectes d'Hélène Gélinas, les ceràmiques de Paule Fattaccioli, Pantxika Saint Martin, Rita Lugli, Lola Rivière, Dariusz Kuszniak, Khalta i Soosen, les fotos nevades de Vincent Bousserez, les fotos habitades de Thibault Jeanson, les fotos de la ciutat de Gauvin Lapetoule i Marta Corada, les fotos híbrides de Hamilton Becerra, els dibuixos eròtics de Justine Guerville, horitzons abstractes de Camil Giralt, les joies ex-vot d'Antonia Rossi, les joies esmaltades d'Atelier Montmartre, les joies de ceràmica de Veronica Menichini i les joies Lluna de Fleaworker 's Moon, les escultures orgàniques de Pascaline Rey, les nines mutants de Mei Mei, les pintures collage de Ferran Alday, els brodats geomètrics de Julie Devisme, les il·lustracions d'Agustina Souberan, les pintures joguina de Nathalie Rey i el sorprenent Bestiari d'Apollinaire, que juga amb Isao Llorens, Isabelle Hayman, Veronique Lafont, Bibiana Guasch i sis pintors ja esmentats.
A la imatge, obra de Marc Tanguy (detall).