NoguerasBlanchard presenta fins al 4 de gener del 2019, un nou programa a l’espai de la galeria de L’Hospitalet. Margins of Ten, comissariat per Rosa Lleó (Barcelona, 1980) és un cicle de presentacions de quatre artistes internacionals: Belén Zahera, Ad Minoliti, Tamara Henderson i Rodrigo Hernández, durant el període d’un any.
El títol Margins of Ten pren el seu nom de la celebrada pel·lícula de Charles i Ray Eames Powers of Ten realitzada per a IBM. La primera imatge és la d’una família americana fent un pícnic al parc, la càmera expandeix i contreu la nostra visió matemàticament, en metres quadrats, des de la figura humana a l’univers i d’allí als protons dins del nostre cos. L’home (en masculí) domina la naturalesa gràcies a la tecnologia, és una celebració de la modernitat i de l’anomenat Capitalocè. Aquest grup de quatre presentacions suggereix un viatge a través dels marges d’aquesta visió de la ciència. Formes orgàniques es desdoblegaran a través de subtileses i emocions, geometria queer i ciència ficció, o l’univers que existeix en el nostre cos i en altres cosmologies.
Un bon dia per la quiromancia és una presentació de Belén Zahera (Madrid, 1985) en la qual proposa un exercici de memòria i reconstrucció que rastreja les empremptes deixades per obres anteriors. L’exposició reuneix treballs antics, treballs reeditats per a l’ocasió i uns altres més recents que s’articulen a través d’idees com la regeneració cel·lular, la mutació i la còpia en les formes naturals. A mig camí entre el performatiu i la producció d’objectes, entre l’imaginari monstruós i el més prosaic, la seva pràctica investiga el desdoblament i la creació de personatges, diferents tipus d’estats liminars i els mecanismes que subjeuen a emocions com l’estranyesa.
Belén Zahera (Madrid, 1985) viu i treballa a Madrid. És Llicenciada en Belles arts per la Universitat Complutense de Madrid. MA in Fine Art per Slade School of Fine Arts (University College London) i doctoranda en Belles arts (UCM). Entre 2015 i 2017 va cursar estudis de Direcció escènica a Madrid. Ha estat part del col·lectiu Zahera+Conca, cofundadora de Salon Flux (Londres) i integrant de Projecte Rampa (Madrid) i (play)ground-less. Ha rebut el premi Generaciones de la Fundació Montemadrid (2013), la Beca d’Arts Visuals de la Fundación Botin (2014) i recentment ha estat artista en residència d’I.M.M.A (2017). El seu treball s’ha exposat a la Casa Encendida (Madrid), Künstlerhaus (Viena), Care/of (Milà), W139 (Ámsterdam), Gasworks (Londres) i el CA2M (Madrid), entre d’altres.