S’acosta Nadal. Unes dates propícies per adornar carrers, cases i fins i tot les taules amb menges exquisides i cuinades només per a aquestes festes.
El dia 15 de desembre Manel Romero, professor de cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, tornarà als actes dels Amics de La Casa Màgica per mostrar la màgia de la cuina de Nadal. Parlarà de l’ambient màgic que es crea a la cuina per les festes de Nadal i seguirà explicant els plats tradicionals i habituals com l’escudella i carn d’olla, els rostits d’aviram farcits o no, els canelons de sant Esteve, les croquetes del rostit o de la carn d’olla, les compotes de fruites seques i les neules, les teules, els torrons,... acompanyat per bons caves i vins.
Amb els anys, el Nadal també va prenent un altre caire i a la cuina es parla d’entremesos a base de marisc o d’embotits, els fumats, els patés i derivats de l’ànec gras i plats on els protagonistes són la llagosta, el llobregant, els besucs, les orades, els llobarros, el xai, el cabrit, els pollastres, els capons, les pullardes, els faisans, la vedella,...
Manel Romero acabarà l’acte parlant de la Nit de Nadal, del dia de Nadal i de sant Esteve. La conferència-col·loqui i degustació tindrà lloc a les 8 del vespre a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. Tindrà la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina, de “la Caixa”, dels Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l’Skal Internacional de Girona i de La Casa Màgica–col·lecció Xevi.