banner-elscatala-817x88px
El Pessebre Vivent de Castell d\'Aro, el més antic de Catalunya

Notícies

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro, el més antic de Catalunya

bonart castell d'aro - 18/12/18
Gif_Viladot_180x180_22Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
El Pessebre Vivent de Castell d’Aro es consolida, un any més, com el degà de la modalitat a Catalunya, assolint la seva 60a edició (es va començar a escenificar l’any 1959), i havent-li estat concedida l’any 2011 la Creu de Sant Jordi, el màxim reconeixement que pot rebre una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es representa les jornades del 23, 25, 26 i 30 de desembre d’enguany i 1 i 6 de gener de 2019 (19 h) en una única sessió. L’esdeveniment és una iniciativa de l’Associació del Pessebre Vivent de Castell d’Aro (www.pessebrevivent.com) amb el suport de la regidoria de Turisme i Dinamització Cultural de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.

La representació s’estén pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d’Interès Nacional) i la Vall de la Coma. Més de 400 figurants, veïns i amics del municipi, participen en els 52 quadres que formen l’escenificació en un recorregut d’un quilòmetre i mig. L’entrada general 5 euros i infantil 3 euros (gratuït per a infants de 0 a 3 anys o amb el carnet del Club Super3), i també es pot adquirir anticipadament al lloc web www.pessebrevivent.com i a entrades.pessebresvivents.cat. Enguany, es torna a oferir un got de brou calent -gentilesa de l’empresa Aneto- a tots els visitants al principi del recorregut.

Els quadres del pessebre, després d’una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l’Antic Testament (profetes, Moisès a Egipte...). Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’Anunciació de l’Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret, el somni de Sant Josep, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciata dels pastors, els Reis o la cova del Naixement. Però un dels tocs especials i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la mostra d’oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i moltes altres. També hi participen els Manaies de Llagostera.

Simultàniament a la primera representació, el mateix diumenge 23 de desembre (18 h) a les sales d’art del Castell de Benedormiens s’inaugura la mostra i es lliuren els premis del 39è Concurs de diorames, pessebre i composicions nadalenques, que es podran veure fins al 6 de gener (també es lliuren els guardons del Concurs de Còmic i dels Premis de Recerca Local) i també el tradicional concert de Nadal de la Coral de la Vall d’Aro a l’església de Santa Maria (20 h). Altres activitats de Nadal al municipi són: Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar un Seat Ibiza (fins al 4 de gener), Pista de gel (fins al 5 de gener), túnel de llums de Nadal amb espectacle de so al carrer Miramar de Platja d’Aro (fins al 5 de gener), mostra del Fons Municipal d’Art 2011-2018 a la Masia Bas de Platja d’Aro (del 22 de desembre al 6 de gener), Parc Infantil de Nadal El Mar dels Nens (del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener), o el Campament Reial i la Cavalcada dels Reis de l’Orient (5 de de gener).

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat