El 25 de gener de 2019 s'inaugurarà a Barcelona Durero, mestre del Renaixement, una completa exposició sobre l'artista alemany més important de la Història. L'obra d'AlbertoDurero arriba a Barcelona amb una ambiciosa proposta museogràfica: una exposició distribuïda simultàniament en tres de les institucions culturals més rellevants que conformen i ocupen el centre de la ciutat, el Reial Cercle Artístic de Barcelona, la Catedral i el Museu Diocesà de Barcelona.
L'exposició podrà visitar fins a finals de maig amb una entrada única que donarà accés als tres espais. El preu de l'entrada serà de 10 €.
Durero i l'Europa de principis del segle XVIDurero, mestre del Renaixement és una exposició que a partir dels gravats de l'artista, tècnica de la qual es converteix en el gran mestre des del Renaixement fins avui dia, subratlla la rellevància del context polític, social i econòmic que el va encimbellar i que, en definitiva, ha acabat configurant l'Europa actual. La mostra aborda els orígens de la història del vell continent, en el moment en què transitava del món medieval al Renaixement.
Durero va fer del gravat un art major al començament del segle XVI i va influenciar, amb la seva obra gràfica, tot l'art europeu. La mostra recull una selecció de gravats, des de les primeres obres fins al seu apogeu, que posen en relleu el seu mestratge i la seva recerca de la bellesa absoluta. Entre les peces exposades, trobem el Gran carro triomfal de Maximilià I, Malenconia o El cavaller, la mort i el diable.
De fet, Durero, mestre del Renaixement estableix un diàleg amb la ciutat en reconèixer la conservació del cor de la Catedral, reformat fa 500 anys per alguns dels millors mestres europeus del moment, i la influència que Dürer ha exercit fins avui dia, com en l'obra de Subirachs que realitza per a la Sagrada Família.
A través de la figura de Durero, l'exposició recorda els llaços culturals que s'havia establert entre Barcelona i Alemanya durant l'època de l'artista. Llaços que s'evidencien també amb motiu de la mostra, ja que aquesta compta amb la col·laboració de l'AlbrechtDurero s HouseMuseum de Nüremberg i el FuggerundWelserErlebnismuseum d'Ausburg.
A la imatge, Sant Cristoforo (detall)