FCC-Segell-banner4
El MEAM presenta la programació del 2019

Notícies

El MEAM presenta la programació del 2019

bonart barcelona - 09/01/19
Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs
El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), entitat que promou i difon l’art figuratiu dels segles XX i XXI, ha presentat la seva programació expositiva i cultural per al 2019, on destaca una gran presència i protagonisme de dones artistes internacionals, així com la culminació d’un projecte d’intercanvi amb el Hoki Museum de Chiba, al sud-est de Tòquio, l’únic museu del Japó dedicat exclusivament a la pintura figurativa actual.

L’agenda expositiva s’inaugurarà el febrer amb una mostra col·lectiva que reunirà les obres dels guanyadors del concurs ‘Arc International Salon’, organitzat per la reconeguda entitat nord-americana Art Renewal Center (ARC). Nascuda l’any 2004, aquesta és actualment la competició més prestigiosa d’art realista del món.

El 8 de març de 2019, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el MEAM tornarà a reivindicar la importància del paper de les dones dins del món de la cultura i de l’art contemporani, amb l’exposició ‘Painting Today. International Women Painters’. La mostra presentarà un total de 70 obres de més de quaranta dones artistes internacionals, provinents principalment dels Estats Units i d’altres països. Al voltant de l’exposició, el Museu programarà diverses activitats com concerts, tallers i conferències, on la figura de la dona tindrà tot el protagonisme.

Durant el mes de maig, el MEAM viatjarà al Japó amb una gran exposició col·lectiva, que comptarà amb la participació de més de 50 artistes espanyols. Aquesta mostra és la culminació d’un projecte comú entre el MEAM i el Hoki Museum, els dos únics museus del món dedicats exclusivament a l’art figuratiu contemporani, per intercanviar les obres de les seves respectives col·leccions durant les temporades expositives de 2018 i 2019. El passat mes de setembre, el MEAM va acollir, per primer cop a Europa, les 60 obres més destacades del museu japonès, amb l’exposició ‘Realisme Japonès Contemporani’.

La nova programació expositiva del Museu també portarà dues mostres col·lectives, de la mà de la Galeria Artelibre. Al maig, el MEAM presentarà les obres finalistes de la VI Edició del Concurs Modportrait 2018, el primer certamen internacional de pintura figurativa dedicat exclusivament al retrat, organitzat conjuntament per ambdues entitats. Durant els mesos d’estiu, presentarà la mostra ‘20x20’, dedicada al vintè aniversari de la Galeria.

Durant el mateix mes de maig, el MEAM organitzarà diferents activitats lúdiques coincidint amb La Nit dels Museus, el dissabte 18, i acollirà una nova edició del festival “Erostreet” l’últim cap de setmana del mes.

Finalment, al desembre de 2019, el MEAM exposarà les obres guanyadores de la 10ª edició del concurs ‘Figurativas’, convocat per la Fundació de les Arts i els Artistes. Aquest certamen té com a objectiu principal promoure i difondre l’art figuratiu a nivell internacional, i consolidar-se com una eina innovadora i eficaç per donar a conèixer l’obra d’artistes emergents d’arreu del món.

Sobre el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM)

El Museu Europeu d'Art Modern, ubicat al Palau Gomis de Barcelona, exposa el millor art figuratiu contemporani. Pertany a la Fundació de les Arts i els Artistes, entitat que té com a objectiu la promoció i la difusió de l’art figuratiu dels segles XX i XXI. La pretensió del MEAM és trobar un nou llenguatge contemporani que no renegui de la tradició, sinó que sorgeixi d’ella per donar un salt endavant en el nou segle. Cada any, la Fundació organitza el Premi de Pintura i Escultura Figurativa, i amb el seu projecte ‘Figurativas en red’ obre una finestra al món sobre les obres dels artistes figuratius contemporanis.

A la imatge, Blue 1, de Viktoria Savenkova (Bielorussia, 1979).

 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner