728x90

Exposicions

"Menús de guerra" a l'Ecomuseu-Farinera

\
bonart castelló d'empúries - 13/01/19
L'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries presenta del 2 de febrer al 28 d'abril del 2019 l'xposició Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència. Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany... tots plegats són noms no només que formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre.
Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. Per això, Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.
La mostra s'inaugura el dia 2 de febrer a les 19 h.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014PB_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88