FCC-Segell-banner4

Notícies

La Generalitat atorga al Cau Ferrat i el Museu de Maricel la condició d'"Interès Nacional"

bonart sitges - 15/01/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178
Els museus del Cau Ferrat i el de Maricel ja són d'Interès Nacional. El Govern de la Generalitat ha aprovat avui aquesta titularitat, que ja havia estat aprovada per la Junta de Museus de Catalunya el mes de març. La condició d'Interès Nacional permetrà al Cau Ferrat i el Museu de Maricel dotar-se d'un estatus i una categoria que els obre portes en la seva projecció i en les seves iniciatives i projectes, a més d'esdevenir una excel·lent carta de presentació per als seus visitants.

El Cau Ferrat i el Museu de Maricel se sumen als vuit museus que tenen aquesta condició: el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu Picasso, la Fundació Joan Miró, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic, el Museu de Montserrat i el Museu Diocesà i Comarcal de Lleida.

Amb l'aprovació d'avui es culmina el procés iniciat el maig del 2017, quan el Consell General del Consorci del Patrimoni de Sitges –organisme gestor de tots dos museus– va facultar la directora, Vinyet Panyella, per gestionar l'expedient i els tràmits per obtenir la condició d'Interès Nacional. Aquesta fita forma part dels objectius estratègics del Consorci del Patrimoni de Sitges per al període 2017-21.

L'article 25 de la Llei de Museus de Catalunya detalla que "el Govern pot declarar com a museus d'Interès Nacional els museus que, per la importància i el valor del conjunt de béns culturals que apleguen, per les característiques generals o específiques de llurs col·leccions o perquè l'interès de llur patrimoni museístic depassa el seu marc, tenen una significació especial per al patrimoni cultural de Catalunya".

La condició d'Interès Nacional és per a tots dos museus, que comparteixen accessos, serveis i estructura, però amb discursos museístics independents. El Cau Ferrat, a més, és museu-secció del Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 2000.

A la imatge, el Palau Maricel de Sitges.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura