La seu de la Fundació Bancaixa a València va rebre 233.659 visitants el 2018, una afluència de públic que suposa un creixement del 11,7% respecte a l'any anterior i que va acudir al seu centre cultural i social atret per la programació pròpia de la Fundació i per esdeveniments externs organitzats a l'emblemàtic edifici de la Plaça Tetuan. Dins de la programació cultural i social oferta per la Fundació durant l'any passat, les exposicions van constituir el principal motiu de visita amb un total de 196.747 visitants i un creixement del 14,2%.
Durant el primer semestre de 2018, la Fundació Bancaixa va inaugurar les exposicions individuals dedicades als artistes Joaquim Sorolla, Ignacio Zuloaga i José Manuel Ballester, així com la mostra col·lectiva Espais d'art protagonitzada per 39 artistes vinculats a la Comunitat Valenciana i nascuts al llarg de les dècades dels anys 60, 70 i 80.
Durant el segon semestre es van presentar al públic quatre exposicions individuals sobre Miquel Navarro, Andreu Alfaro, Picasso i Uiso Alemany, així com la mostra dedicada a l'episodi històric de l'expulsió dels moriscos amb la sèrie pictòrica que pertany a la col·lecció de la Fundació Bancaixa.
La Fundació Bancaixa va desenvolupar també la seva programació de tallers socials i escolars vinculats a les exposicions de Joaquim Sorolla, Picasso, Andreu Alfaro ia l'exposició Espais d'art, adreçats a quatre col·lectius (escolars, persones amb diversitat funcional, persones en risc d'exclusió social i gent gran). A aquests tallers es suma la programació anual de tallers infantils durant els caps de setmana, que ha permès als més petits acostar-se a altres disciplines com el cinema, la ciència, la correspondència, el còmic, el teatre, la narrativa o la declamació.
La programació pròpia de la Fundació es va completar amb altres activitats culturals i socials com el cicle Concerts a la Fundació, organitzat amb la col·laboració de Pavasal, Fundació Eutherpe, el campus a València de Berklee, i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, així com activitats dirigides al públic infantil i familiar, i activitats de sensibilització social.
A l'àrea d'Acció Social, durant 2018 es van concedir ajudes a 54 associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana tant per al desenvolupament de projectes en el camp de l'exclusió social i la cooperació al desenvolupament com per al suport d'iniciatives dirigides al col·lectiu de persones amb diversitat funcional centrades en la formació professional, la creació d'ocupació i la inclusió social. Al costat d'això, es van establir col·laboracions amb diferents entitats de prestigi per a la posada en marxa de programes en els camps de la investigació biomèdica, els drets humans, la reinserció social o l'ètica empresarial.
A la imatge, obra de Miquel Navarro.