FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"C art c, Arxiu Rastre" al Centre d'Art Complutense

bonart madrid - 20/01/19
BONART-180x180-CervellsBanner-CMW-180x180px_v1-esp
El 23 de gener a les 19 hores s'inaugura al c art c, Arxiu Rastre un projecte expositiu inèdit que sorgeix del material fotogràfic generat a partir de la compra, digitalització i catalogació de negatius i diapositives trobats en el Rastre de Madrid, des de setembre de 2016 fins a l'actualitat. L'arxiu, format per més de 3.000 imatges que condensen la història de la fotografia, de llocs i èpoques determinades, és l'empremta d'una multiplicitat de vides passades.

L'exposició, que s'emmarca en el programa Connexions de la Universitat Complutense de Madrid, és un treball de recerca per part dels seus comissaris: Louis-Charles TIAR, Cati Bestard i Marta Sesé. Una exploració al voltant de la creació d'eines per establir col·laboracions amb artistes arran de l'arxiu com a material de treball.

Amb aquest objectiu, els artistes Felix R. Cid, Rafael Doctor, Ferran Pla, Cristina Mejías, Cristina De Middel, Miguel Ángel Tornero i Antonio M. Xoubanova han intervingut l'arxiu creant una obra nova. Cadascuna de les intervencions proposa diferents visions: des del qüestionament de la dimensió nostàlgica de la fotografia, a la tensió entre l'objecte vernacle i l'obra d'art, passant per la reflexió sobre memòria, oblit i passat.

A més, com a resultat d'una convocatòria per a estudiants d'escoles i universitats de Madrid els treballs han estat valorats per un jurat format per Rosario Peiró, Rosell Messeger i l'equip curatorial de l'exposició, s'han unit dos nous artistes al projecte: Col·lectiu PIPOL amb persona 2.0 i Nicholas Callaway amb L'arxiu animat. Les dues propostes treballen des de la ficció recorrent a formats físics i digitals.

Arxiu Rastre es podrà veure al Centre d'Art Complutense (Av. Juan d'Herrera, 2 Planta baixa Museu del Vestit) fins al 10 de març.

Et poden
Interessar
...

817x68