Plastic Murs, carrer Dénia 45 de València, presenta a partir de l'u de febrer la mostra col·lectiva Real Fiction, que reuneix les obres de Deih, Dhani Barragan i Jay Bisual.
Com Fran Picazo, comissari de la mostra, "és obvi que en la segona dècada del segle XXI, les noves expressions de l'Art Contemporani s'estan consolidant un marc d'actuació creativa, deixant enrere un model de modernitats que durant tot el segle XX, estava associat als diferents -ismes. Tots els corrents de ruptura del segle passat van proposar un esquema diferent de percepció de la realitat i per tant de la seva representació. Però mai fins ara, la llibertat d'interacció entre la creativitat artística, la realitat i la ficció, havien estat tan actives, i per què no, efectives.
Vivim temps, en què l'actualitat hiperconnectada nodreix de forma immediata la creació artística, donant com a resultat noves tipologies d'obres com les que componen aquesta exposició, obres que van des de les representació artística d'un insider interestel·lar en la solitud de paratges deshabitats espacials, fins elements de teriomorfismo, ciberpunk i post-pop. Realitzades sota una utòpica realitat paral·lela i inquietant, plasmada per propostes estètiques creatives que componen aquesta exposició creada sota tres mans que dibuixen una alternativa ficció real.
Els potents matisos narratius propis del còmic, manga i lowbrow, són les línies gràfiques escollides amb què es trobaran els visitants de l'exposició Reial Fiction. En aquests diferents models d'experiència artística, hi ha alguns que fins i tot no tenen raó de ser, si no és alimentant-se del combustible temàtic del dia a dia existencial de la real ficció dels autors, trobant en la inspiració narrativa en els mitjans, i la tècnica en l'històric valor de la tradició gràfica oriental i occidental. Al seu torn, les seves creacions artístiques ens tornen la mirada, inundant la nostra consciència de realitats nascudes de la seva ficció, reclamant en la composició de les seves obres el poder d'anticipació visionària o el paral·lelisme resident a l'obra representada d'aquest fet i que així ho confirma .
Plastic Murs presenta un reflex del moment creatiu de les noves expressions de l'art contemporani, centrant-se en un tàndem que sempre ha gaudit de molt prestigi a la cultura valenciana, la il·lustració i l'art urbà. Una proposta que busca equilibri i la contraposició, la possibilitat de gaudir d'una enèrgica exposició d'una forma única.
Formen aquest conjunt, Deih, Dhani Barragán i Jay Bisual, artistes que d'una forma brillant, aconsegueixen traslladar el seu estil des de la fulla fins al mur, passant de la il·lustració al dibuix, amb una fidelitat que fa que les seves obres siguin perfectament recognoscibles per la gent que habita les ciutats i el "gran públic virtual" que segueix a aquests artistes a través de les seves xarxes socials. L'exposició és un exemple de com l'art plural actual, lluny de buscar un nom comercial amb el qual #etiquetarlo, desitja accedir a la gran llotja del reconeixement mundial per mèrit propi, crear nous llenguatges més enllà de ser un simple idioma.
Deih (València, 1977) amb un treball que habitualment apunta cap a la representació icònica d'un Insider en un paratge interestel·lar, representant processos, inquietuds i raonaments, experimentats pel mateix artista. Dhani Barragán (Sevilla, 1989), amb una estètica lowbrow, elements que evoquen a la contra-cultura utilitzant personatges que solen ser animals personificats representats en forma de collage impossible, embullats i aparentment desordenats, que amaguen una orquestrada harmonia Lowbrow. Jay Bisual (Vic, 1984) Robots, calaveres i éssers freaks que convivenen una mena de versió distòpica d'una neo-ciutat, configurant un món psicodèlic i surrealista, on crea retrats distorsionats i amb un toc d'humor, barreja de la realitat del carrer i la ciència ficció.
A la imatge, obra de Jay Bisual.