FCC-Segell-banner4
Nova agenda d\'activitats al CCCB amb de Ferran Sáez i Jens Beckert

Notícies

Nova agenda d'activitats al CCCB amb de Ferran Sáez i Jens Beckert

bonart barcelona - 24/01/19
Baner_OscarTusquets_Bonart_360x356_v2BanerVictor04
El CCCB, carrer Montalegre 5 de Barcelona, presenta noves conferències amb de Ferran Sáez i Jens Beckert en el marc del cicle "Debats".

El 28 de gener de 2019 a les 18.30h presenta la conferència de Ferran Sáez  Populisme: del ciutadà al poble. El populisme és, segons el parer del filòsof i escriptor Ferran Sáez Mateu, la principal amenaça actual contra la qualitat de la democràcia, tant per la magnitud política del fenomen com pel seu imparable abast geogràfic. De fet, veu aquest fenomen com la cristal·lització d'un procés involutiu global que estan patint les democràcies occidentals des de fa dues dècades. La seva conferència, que presentarà l'escriptor i periodista cultural Albert Lladó, s'emmarca en el cicle de debats 'Des de la meva finestra'.

El 31 de gener de 2019 a les 18.30h tindrà lloc la conferència de Jens Beckert Expectatives fictícies: creixement i crisi en el crac del deute europeu. L'economia, lluny de ser una ciència exacta i sotmesa a lleis objectives i calculables, es regeix per una multitud de factors no racionals. Jens Beckert, director de l'Institut Max Planck d'Estudis Socials de Colònia, analitzarà la crisi del deute sobirà grec i les narratives i expectatives que hi van influir. Quin paper van tenir-hi els imaginaris i percepcions que els diversos protagonistes tenien uns d'altres? De quina manera la crisi del deute ha canviat les relacions entre els països del «nord» i del «sud»?

Amb aquesta sessió, que presentarà el professor de ciències socials de la Universitat de Barcelona Peter Wagner, el CCCB inaugura el cicle de debats 'El deute. Nous i vells vincles europeus'.

A la imatge, Ferran Sáez Mateu.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-