Banner-Flama-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"EU Mies Award Polska" al Centre de Congressos

\
bonart katowice - 26/01/19
Aquesta és la primera recopilació de tots els projectes polonesos nominats al Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea: premi Mies van der Rohe. De la mateixa manera que l’any passat es varen poder veure una compilació d’arquitectures espanyoles i abans una sobre arquitectura a Xipre des del panorama representat per les obres nominades al premi EU Mies, ara es fa una ullada a l’arquitectura polonesa en el context europeu. Polònia va tenir les seves primeres obres nominades al Premi el 1996, per la qual cosa els projectes més antics tenen ja més de 23 anys. L’exposició mostra les transformacions de l’arquitectura polonesa contemporània a través de la lent dels exemples més destacats. L’arquitectura polonesa ha recorregut un llarg camí des de 1996, en comparació amb altres països europeus. L’evolució està associada a la situació política interna i la transformació del sistema polític i econòmic va accelerar les noves inversions i va canviar la imatge de les ciutats poloneses. Una gran participació de la societat, els polítics i els clients van influir en transformacions de gran abast.
Cada any les conseqüències de les accions abans esmentades són cada vegada més clares i l’arquitectura polonesa contemporània és reconegudes i apreciada a Polònia i a l’estranger.
El 2015, La Filharmònica Mieczysław Karłowicz de Szczecin va aconseguir un gran èxit i va rebre el Premi Mies van der Rohe. El premi va fer que el món posés l’atenció sobre l’edifici dissenyat per arquitectes de l’estudi Barozzi Veiga. Al novembre de 2016, un altre edifici de Szczecin va rebre l’atenció dels amants de l’arquitectura i dels mitjans de comunicació mundials. El Katyn Musem, dissenyat per BBGK Architects amb la col·laboració de l’artista Jerzy Kalina, ha recorregut un llarg camí. El 2017 l’edifici va ser un dels finalistes del premi Mies van der Rohe. A més, la llista inclou: POLIN – Museu d’Història dels jueus polonesos (Lahdelma & Mahlamäki Architects), Silesian Museum (Riegler Riewe Architects), Centre d’Informació Científica i Biblioteca Acadèmica de Katowice (HS99), la parada integrada de tren i de tramvia de Wrocław-Maślice (Maćków Pracownia Projektowa), l’església de fusta a Tarnów (Beton) i una capella de cementiri a Batowice a Cracòvia (Atelier Loegler Architekci). L’exposició presentada durant els 4 dies de disseny ens permet iniciar un viatge a través de l’espai i el temps, a través de diversos territoris, sense barreres ni fronteres. Ens permet gaudir de la gran diversitat de paisatges, nacions i cultures que constitueixen l’Europa d’avui. L'exposició es pot visitar en el Centre Internacional de Congressos de Katowice fins al 27 de gener del 2019.
Memoria_viscuda_Bonart_180x180 pxFD_Online_BONART_180X180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90