banner-elscatala-817x88px
L\'Arxiu Xcèntric del CCCB obre les seves portes

Notícies

L'Arxiu Xcèntric del CCCB obre les seves portes

bonart barcelona - 29/01/19
Baner_StellaRahola_Bonart_360x356Baner_Subirachs_Bonart_360x356
L'Arxiu Xcèntric del CCCB, carrer Montalegre 5 de Barcelona, obre les seves portes els dies 2 i 3 de febrer de 2019 d'11.00 a 20.00h.

L'Arxiu Xcèntric torna a obrir les seves portes totalment renovat amb un nou sistema de consulta digital, d'accés individual i col·lectiu, a una col·lecció de cinema d'avantguarda de més de 1000 títols. Comptarà amb un nou espai de formació per conèixer els artefactes cinematogràfics i experimentar amb els diferents formats i suports del cinema d'abans i d'ara.

Per celebrar-ho aquest cap de setmana ofereix de forma gratuïta visites comentades per descobrir els continguts de l'Arxiu i una sessió d'iniciació a les tècniques cinematogràfiques.

El CCCB acull també altres activitats.

Populisme: del ciutadà al poble. Conferència de Ferran Sáez Mateu. Dilluns 28 de gener, 18.30h. El populisme és, segons el parer de Ferran Sáez Mateu, la principal amenaça actual contra la qualitat de la democràcia, tant per la magnitud política del fenomen com pel seu imparable abast geogràfic. Estudiant el populisme com un llenguatge, no com una ideologia o un programa polític, intenta esbrinar quin pot en ser el recorregut a mitjà i a llarg termini.

Alimentum. The Milk System. Un documental de Andreas Pichler. Dimarts 29 de gener, 18.30h. Entrada lliure. L'equació que associa llet, salut i nutrició resulta cada cop més conflictiva. The Milk System és un viatge provocador i sorprenent que desmunta les nostres idees i revela les veritats incòmodes darrere de la indústria de la llet.

Cineforum Stanley Kubrik. Dimecres 30 de gener de 18.30h. Entrada lliure. En el cinema explícitament cientificotecnològic de Kubrick, les propostes argumentals, generalment paràboles de deshumanització, es dibuixen en contraposició a les seves arriscades i acuradament dissenyades apostes tècniques i estètiques. Així, amb ell, examinarem la il·lusió de control a través del desenvolupament cientificotecnològic, on il·lusió fa referència, narrativament, tant a esperança o anhel com a engany o trampa; i tècnicament i estèticament, a les possibilitats del mitjà quant a formes de percepció.

Cicle de debats: El deute. Nous i vells vincles europeus.Del 31 gener - 21 febrer, 18.30 a 20.00h. 3 €. Europa encara arrossega avui, una dècada després del seu esclat, les conseqüències de la crisi del deute. Aquest cicle analitzarà, des d'àmbits diversos com la sociologia o la filosofia, com aquest fenomen ha influït en els nostres vincles i imaginaris.

Europa encara arrossega avui, una dècada després del seu esclat, les conseqüències de la crisi del deute. Aquest cicle analitzarà, des d'àmbits diversos com la sociologia o la filosofia, com aquest fenomen ha influït en els nostres vincles i imaginaris. Conferència de Jens Beckert. Dijous 31 de gener, 18.30h

Xcèntric 2019. Print Generation. Dijous 31 de gener, 19.30. 4 €. Print Generation és un dels títols canònics del cinema estructural. Parteix d'un muntatge repetitiu de seixanta plans d'un segon de durada. És un minut fílmic d'imatges autobiogràfiques sotmès a un procés escrupolós de còpia per contacte. Realitzat en estreta col·laboració amb un laboratori professional, el títol revela l'anhel de J. J. Murphy d'investigar les propietats fotoquímiques del medi seguint un metòdic sistema generatiu.

Xcentric 2019. Continuïtat emocional. El cinema de Christine Noil Brinckmann. Diumenge, 3 de febrer, 11.00 -20.00. 4 €. L'obra fascinant de Christine Noll Brinckmann —força desconeguda encara fora de Berlín— explora el llenguatge del cinema, la idea i l'empatia a partir de visions líriques en lloc de conceptes teòrics: «Començo per una petita observació, una troballa, i avanço pas a pas». Les seves peces variades filmen paisatges d'objectes, flors, dormitoris, investiguen la sexualitat, la crítica feminista de Hollywood, la història colonial alemanya, o són un homenatge a Kenneth Anger.

Inici del curs: Passejar, fugir, delirar. A càrrec de Ramón del Castillo. Aquest curs pretén qüestionar les il·lusions de l'anomenat art de caminar i, en particular, de caminar «a l'aire lliure». 12, 13, 19 i 20 febrer 2019.

A la imatge, Arxiu Xcèntric.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021