El CoNCA presenta 15 mesures per assolir la igualtat de gènere en el sector cultural, públic i privat el 28 de febrer a les 11.15h a La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, carrer Sant Pere Més Baix 7 de Barcelona.
Les dones que treballen en els àmbits de les arts, la cultura i els mitjans de comunicació pateixen, com tantes altres, trajectòries laborals més dificultoses, menys oportunitats d’accés, progressió i reconeixement en el mercat de treball, bretxa salarial i desigualtat en les pensions, menor visibilitat i valor comercial de les seves creacions, segregació i mancança de referents i mentoratge. El 2018 el CoNCA va encarregar a les doctores Anna Villarroya i Maite Barrios un informe per identificar les desigualtats i les barreres de gènere en l’ocupació cultural a Catalunya i dissenyar mesures d’intervenció, que farà públic en una jornada el pròxim dijous 28 de febrer al matí, a La Bonne.
Les seves autores difondran, a les 11.15 h., 15 mesures prioritàries que permetrien avançar cap a una major representativitat de les dones en el mercat laboral de la cultura, nou en l’àmbit públic i sis en el privat, en un termini de tres o quatre anys. Les conclusions són fruit d’un procés participatiu que ha implicat més de 600 professionals del sector durant el darrer any.
Una taula rodona, moderada per la periodista Milagros Pérez Oliva, aprofundirà a partir de les 11.45 h., en l’aplicació d’aquestes mesures. Comptarà amb la participació de Jenn Díaz, escriptora i portaveu del GP Republicà a la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya; Aida Sánchez de Serdio Martín, professora del Grau en Arts de la Universitat Oberta de Catalunya; Miriam Porté, productora audiovisual i presidenta de Dones visuals, i Ivone Lesan, sòcia fundadora i membre de la junta directiva Mujeres de la industria de la música (MIM).
La difusió de l’informe anirà precedida de la conferència Els treballs i les dones: visions quotidianes de la desigualtat de gènere, a càrrec d’Inma Pastor, professora de Sociologia i directora de l’Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili.
A la imatge, La Bonne. Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison.