JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Artistes senegalesos inicien programa Residències Artístiques a Nau Porto

Artistes senegalesos inicien programa Residències Artístiques a Nau Porto
bonart madrid - 22/02/19
Artistes senegalesos inicien programa Residències Artístiques a Nau Porto de Madrid.
Abdoulaye Armine Kane (Dakar, Senegal, 1965), Fally Sene Sow (Dakar, Senegal, 1989) i Caroline Gueye (1989), d'origen senegalès, togolès i francès, són els tres artistes que s'han instal·lat a l'espai creatiu Nau Porto per desenvolupar fins a mitjans del mes de març sengles projectes creatius en col·laboració amb creadors plàstics espanyols. La iniciativa forma part del projecte Transversia Senegal-Espanya, el programa de residències impulsat per la Fundació Ankaria que està encaminat a impulsar la mobilitat internacional d'artistes espanyols a partir de la col·laboració i l'intercanvi d'idees i projectes amb artistes estrangers.
Prèviament a la visita dels artistes senegalesos a Espanya, un grup de creadors espanyols, format per Avelino Sala (Gijón, 1972), Paula Anta (Madrid, 1977) i Julio García Falagán (Valladolid), es van desplaçar fins a les ciutats senegaleses de Dakar i St. Louis per conviure amb artistes locals i desenvolupar els seus projectes. Els artistes senegalesos treballaran i conviuran durant aquestes quatre setmanes amb la desena d'artistes espanyols que desenvolupa el seu treball artístic en Nau Porto, l'antic espai fabril localitzat a Carabanchel Baix i bestiar des de fa uns anys per a l'activitat artística.
En aquest enclavament, tots tres han iniciat projectes trencadors que es podran veure en els propers mesos en una exposició organitzada per la Fundació Ankaria, i que s'uniran als realitzats pels artistes espanyols al país africà. Caroline Gueye, de 29 anys, titulada en enginyeria i astrofísica, combina en el seu treball la ciència amb art, ia Madrid va a desenvolupar un projecte que es concep com un espai tridimensional, a través d'un tríptic, que li permetrà crear al espectador la suggestió d'estar submergit en diversos camps i universos. En el cas de Fally Sene Sow, la seva proposta consisteix en la creació d'un collage realitzat a partir d'elements recol·lectats pels carrers i mercats de Madrid. Emprarà teles, fibres naturals i sintètiques, deixalles plàstics i metàl·lics per a transcriure la vida quotidiana de la ciutat. Finalment, Abdoulaye Armine Kane abordarà en una instal·lació interactiva el drama de les migracions continentals. L'origen d'aquesta indagació part del relat que li va fer en una clínica psiquiàtrica de Dakar, on dirigeix ​​un taller d'expressió per a pacients, un jove emigrant traumatitzat per la situació que va viure a Líbia.
Una mostra dels treballs que estan desenvolupant els artistes senegalesos participants en el programa Transversia Espanya-Senegal podrà contemplar en l'exposició col·lectiva que ha organitzat Nau Porto amb motiu d'ARCO Madrid 2019. La visita a Nau Porto forma part per tercer any consecutiu del programa VIP de la Fira. La visita a Nau Porto està prevista per al divendres 1 de març, entre les 9.30 hores i les 13.00 hores. La Fundació Ankaria sorgeix el 2009 com a iniciativa de l'empresari i col·leccionista d'art Javier Rosón, amb el propòsit d'esdevenir una plataforma de pensament i activitats dins dels camps rellevants en el moment actual: d'una banda, la reflexió al voltant de la política i la seva influència determinant en el conjunt d'àrees que conformen la societat, i de l'altra, la promoció de la cultura en general, i en particular de l'art contemporani, com a manifestació i mesura del grau de sensibilitat, civilització i desenvolupament de les societats.
A la imatge, Fally Sene Sow.
SS_Bonart-180x180-Onlineinclassificables

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88