El doctor bisbalenc Jordi Taberner ha estat escollit Bisbalenc de l'Any 2020. Així ho ha volgut la ciutadania: "Per la gran dedicació als seus pacients, especialment en aquest any tan complicat i amb episodis familiars difícils: per la seva constància, el seu tracte humà, la seva implicació i per ser gran sabedor dels problemes com a metge de família", argumentava la seva candidatura proposada de manera popular per bisbalencs i bisbalenques. Enguany s'havien proposat una desena de propostes de les quals Taberner va obtenir el 16,84 % dels vots: un total de 79 persones van decantar-se pel doctor bisbalenc.
L'acte d'entrega del guardó a Jordi Taberner va tenir lloc el dia 24 de desembre a la Sala de Plens de l'Ajuntament de la Bisbal, amb la presència de l'alcalde Enric Marquès, el regidor Carles Puig i Pilar Aldana, ceramista que va realitzar el guardó d'enguany. A causa de la situació sanitària actual de pandèmia de COVID-19, l'esdeveniment va haver de celebrar-se a porta tancada i sense públic assistent. Taberner, il·lusionat per haver obtingut el guardó de votació popular per la seva tasca professional, va voler fer un agraïment al consistori i a l'Associació de Ceramistes per la «simpàtica» iniciativa del Bisbalenc/a de l'Any.
El guardó d'enguany va tornar a anar càrrec de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, que va fer l'encàrrec a la ceramista Pilar Aldana. La peça d'enguany, de ceràmica esmaltada a base de marbre blanc, s'anomena 'Veu viva' i, segons va explicar Aldana, «representa les paraules i accions dels éssers que, amb la seva empenta i dedicació aporten idees, bona energia i entusiasme per fer créixer l'entorn».
A més de Taberner, les persones candidates d'aquesta edició eren: Ramon Duran, Xevi Codolà, Jordi Bassa, Lolita Farran, Jordi Roldós, Anna Pascual, Albert Solà, Ramon Piera i Raimon Estragués. Es tracta de noms procedents de la societat civil bisbalenca que enguany han destacat per la seva tasca o per algun fet concret. El període de votació popular (electrònica i presencial) va finalitzar el passat 15 de desembre. Un total de 469 bisbalenques i bisbalencs (5,11 % del cens municipal) s'han pronunciat per decidir qui havia d'obtenir el guardó honorífic.
«El guardó permet seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, serà un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta», va explicar el regidor de Participació, Carles Puig. «Sabem que la iniciativa no deixa indiferent a ningú, però, sense desmerèixer-ho, no cal donar-hi més importància de la que té: és un guardó honorífic d'elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania», va afegir Puig. Des del consistori bisbalenc es vol agrair la col·laboració i bona predisposició de les persones candidates proposades per la ciutadania, així com a la Federació del Comerç de la Bisbal d'Empordà, que va col·laborar en el desenvolupament del procés de votació popular a diversos establiments del municipi.
Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l'Any no té cap dotació econòmica. L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà fa entrega del guardó honorífic que és una peça de ceràmica feta per l'ocasió per un/a ceramista membre de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal d'Empordà. La persona Bisbalenc/a de l'Any és inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l'Any i en l'apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l'Ajuntament.