FCC-Segell-banner4
Konvent obre per primera vegada accés a les beques artístiques

Notícies

Konvent obre per primera vegada accés a les beques artístiques

bonart cal rosal - 01/03/19
Eude, genericthumbnail_BANNER BONART (2)
Konvent obre per primera vegada accés a les beques artístiques, per donar suport a artistes i creadors.

Cerquen propostes que aportin una mirada renovada al món de la creació cultural. Projectes que enriqueixin el discurs artístic, idees inacabades, propostes inimaginables amb la complicitat irreverent de l’espectador.

La convocatòria va dirigida a creadors i creadores en l’àmbit de les arts visuals, performance, literatura, vídeo, fotografia, art sonor, música i new media, residents a la península i que vulguin realitzar un treball de recerca i creació durant el mes de maig al Konvent de Cal Rosal.

La residència nacional 2019 convocada per Konvent té com a objectiu donar suport a la recerca i creació del nostre país sense limitacions d’edat ni disciplina artística. A diferència de la residència internacional, la qual tindrà lloc durant el mes de juliol, la residència nacional pretén esdevenir una plataforma de suport a la creació de casa, oferint un programa amb tots els mitjans dels que disposa Konvent. L’objectiu és oferir a l’artista les condicions d’espai i concentració adients per a la seva recerca en un entorn únic com és l’antiga colònia industrial de Cal Rosal.

Konvent és un projecte sense ànim de lucre amb més de 26 anys de trajectòria. L’edifici és un antic convent de monges de finals del segle XIX situat dins l’antiga colònia industrial de Cal Rosal. A més de ser l’habitatge de les monges amb les seves celes, l’habitació de la mare superiora i espais de clausura, l’edifici acollia també l’escola, l’hospital, la capella, la sacrista, els jardins i diversos serveis per a la fàbrica. Tots aquests espais s’han reconvertit com a sales expositives, de treball i de residència, un entorn únic i inspirador, que de ben segur deixarà una forta petjada al procés creatiu. Konvent posarà a disposició de l’artista tots els recursos i espais disponibles de l’edifici.

Amb aquesta iniciativa Konvent es presenta com a pioner al país, en donar suport a propostes que cerquen i experimenten nous formats, sense necessitats de llargs currículums ni experiències ni bagatge de directes.

A la imatge, Konvent.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura