L'Institut de la Dona i els museus estatals s'han unit per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Aquest any 2019 ho fa sota el lema «Pensem en igualtat, construïm amb intel·ligència, innovem per al canvi», i se centra en les formes innovadores amb les quals podem advocar per la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones.
D'aquesta manera, i durant tota la setmana, la dona -i el valor de gènere- tornen a ser els protagonistes d'un programa d'activitats al Museu Nacional d'Escultura. Es tracta de «Malignes i institutrius», un cicle que, en un joc de mirades, enllaça el pensament sobre el femení (que reivindica la celebració d'aquesta jornada) amb aquesta mena de vol del mal present a l'exposició temporal que actualment es pot visitar al Palau de Villena: el Diable, potser. El món dels Brueghel.
És aquesta una petita però intensa mostra que gira entorn de la terna fantàstica «temptació-pecat-diable», i en la qual una obra de la col·lecció del Museu, Les temptacions de Sant Antoni, de Jan Brueghel de Velours, serveix de fil vermell per enfilar obres i escenes, tècniques i estètiques, l'art del passat i la creació del present. Animats per la bona acollida per part del públic, l'exposició ha estat prorrogada fins al 17 de març.
El cicle «Malignes i institutrius» arrenca el 8 amb la projecció de la pel·lícula Dies Irae, de Carl Theodor Dreyer i el mateix dia 8 tindrà lloc la conferència Feminisme i panteisme. De Mary Wollstonecraft a Mary Poppins.