El sector de l'artesania i el disseny se citen en el I Congrés Professional d'Artesania a Catalunya per potenciar la seva competitivitat el dia 11 de març de 2019 al Recinte Modernista de Sant Pau, a la Sala Francesc Cambó, carrer de Sant Antoni Maria Claret 167.
A les 9.30 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, donarà el tret de sortida a aquest I Congrés que se celebra a Catalunya i que impulsa la Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), amb l’objectiu de generar una plataforma per explorar les noves necessitats del món artesanal, crear debat i dotar d’eines al sector per a la millora de la seva competitivitat i internacionalització.
Sota el títol “De la fira al MOMA: Com em posiciono, com em projecto?”,en aquesta primera edició, de caràcter anual, el Congrés a través de ponències, taules rodones i sessions de networking, abordarà el posicionament de mercats, les tendències més innovadores i els nous models de negoci com a factors per enfortir la projecció professional.
El sector de l’artesania i el disseny se citen dilluns en el I Congrés Professional d’Artesania a Catalunya per potenciar la seva competitivitat. El Secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, inaugurarà a les 9.30 hores al Recinte Modernista de Sant Pau, aquesta jornada, iniciativa que impulsa la Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) amb l’objectiu de generar una plataforma per explorar les noves necessitats del món artesanal, crear debat i dotar d’eines al sector per a la millora de la seva competitivitat i internacionalització.
El Congrés, que tindrà un caràcter anual, vol ser un punt de trobada per crear sinergies entre els diferents actors creatius i productius que conformen el sector. A data d’avui, el congrés ja compta amb més de 200 professionals del sector inscrits.
El rol de l’artesania contemporània i les seves oportunitats de negoci a debat
Sota el títol “ De la fira al MOMA: Com em posiciono, com em projecto?”, en aquesta primera edició, que tindrà un caràcter anual, el Congrés a través de ponències, taules rodones i sessions de networking, abordarà el posicionament de mercats, les noves tendències i models de negoci com a factors per enfortir la projecció professional. Amb aquest objectiu, s’aprofundirà en un dels àmbits amb més dificultats per al sector artesà. En una societat i un mercat altament competitiu i canviant, el Congrés vol fer una radiografia de les noves tendències i hàbits, així com dels nous models de negoci que s’obren al sector.
Ponents de prestigi internacional i experts en el món del disseny i l’artesania
El programa del Congrés comptarà amb la participació de ponents de prestigi internacional com la presidenta del World Crafts Council Europe (WCC), Louise Allen, i experts referents en el món del disseny com Jordi Arnau, director de BD Barcelona Design, Daniel Córdoba - Mendiola, director de The Hunter, o Rubén López, galerista i consultor en màrqueting digital, entre d’altres.
Consulta el programa aquí
El congrés el clourà la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, (18.30h) i comptarà també amb un dinar networking, una conferència sorpresa i sessions simultànies per abordar de manera més específica els casos de models de negoci Luxe – Artístic – Fira.
Per definir l’estructura i continguts del Congrés s’ha comptat amb la col·laboració d’un Consell Assessor format per representants del món de l’artesania i del disseny de Catalunya: Joan Gomis, director general de MISUI; Mónica Bonafonte, directora general del FAD; Victòria Rabal, directora del Museu Molí Paperer de Capellades; Jesús-Àngel Prieto, professor de l’Escola Massana i doctor en Hª de l’Art; Jan Madrenas ceramista, en representació de la FAAOC; i Sara González, secretària de l’A-FAD.
A la imatge, Recinte Modernista de Sant Pau.