El 16 de març de 2019, Manel Romero, professor de l'escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, oferirà una vetllada culinària per mitjà dels brunyols de Quaresma. La conferència-col·loqui i degustació "La màgia dels brunyols de Quaresma" tindrà lloc e a les 8 del vespre a la sala d'exposicions "la Caixa" de Santa Cristina d'Aro, a l'Av. Ridaura, 1. Com la majoria de postres, els brunyols van entrar a la península Ibèrica a través de l’Islam. Aquestes menges, que en un primer moment, eren pròpies de la gent amb pocs recursos, avui les trobem a totes les pastisseries. Tot i que són típiques per Quaresma i Setmana Santa, hi ha qui en consumeix durant tot l’any. I és que de brunyols dolços n’hi ha de molts tipus: des dels brunyols de l’Empordà als brunyols de vent, als quals es poden farcir amb crema i/o arrebossar amb mel, amb almívar de flor de taronger, amb sucre llustre, amb cacau en pols,... però també podem parlar de brunyols salats com els de bacallà, d’espinacs, de gambes, de lluç,.. Manel Romero explicarà l’origen del s brunyols i els diferents tipus que podem trobar a les taules dels restaurants però també de les cases particulars. L’acte es clourà amb una demostració pràctica i un tast per part del públic assistent.