L'EASD reivindica la figura del cartellista Vicent Vidal en el seu 35 aniversari.
L'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló presenta a partir del 14 de març a les 13.30 hores l'exposició Vicent Vidal, cartellista. L'EASD celebra així els seus 35 anys de dedicació a l'ensenyament de l'art i el disseny i el fa recordant i reivindicant la figura de l'artista i docent Vicent Vidal Miñana. La mostra es compon d'un total de 35 cartells que posen de manifest l'actualitat i la vigència de la seva obra.
Afirmen fonts de l'Escola que "el seu talent ha fet que les seves creacions s'hagin convertit actualment en referents per als amants de l'art del cartell. Així, aquesta bella exposició és un símbol de l'admiració i el respecte que sentim per ell ".
Vicent Vidal Miñana va néixer a la localitat valenciana de Beniarjó en 1958. Es va graduar en Arts Aplicades amb l'especialitat de Dibuix Publicitari a l'Escola d'Arts Aplicades de València i, posteriorment, es va llicenciar en Belles Arts. Durant les dècades dels 80 i 90 va ocupar el càrrec de director de l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Terol.
També va exercir com a professor de Dibuix i de Disseny Gràfic a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló. Així, va viure i va treballar a Castelló els últims 18 anys de la seva vida. A més de desenvolupar la seva tasca com a docent des de 1995, Vidal va dissenyar nombrosos cartells per a esdeveniments com la Fira de València (1999, 2002, 2003), les Falles de València, la Setmana Santa Marinera o el Corpus Christi, de manera que, a més, va rebre nombrosos premis i reconeixements en la seva faceta de cartellista.
La seva obra ha estat exposada en diferents ciutats espanyoles i es va fer creditor en la seva trajectòria de diferents distincions artístiques i culturals. Vidal va rebre nombrosos premis i mencions des dels anys 70 fins avui com el de la Biblioteca de la Caixa d'Estalvis de Manises, de la Fira i Festes de Gandia, I Saló de Primavera de Gandia, el Foment de Turisme de la Costa de l 'Atzahar de Castelló, Premi Nacional de Gandia, Cartells Gran Fira de València, "20 Aniversari València-fruits", Setmana Santa de Gandia, Falles de València, Premi Nacional Vila de Pego (Alacant), Festes de Moros i Cristians d'Oliva, Corregudes Festes de l'Àngel de Terol, Setmana Santa de València, Premi Terol de la Diputació Provincial ...
La seva obra s'ha exposat a València, Alacant, Terol, Castelló, Múrcia, Madrid, etcètera. Si bé Vidal va ser un artista discret, també va resultar ser el més guardonat en certàmens de gràfica publicitària. El seu tarannà competitiu, en el millor aspecte que la condició humana, li va fer preferir l'oportunitat del concurs, ja que pensava que l'encàrrec directe nega la possibilitat de mesurar-se amb altres participants, a més de no permetre revelar a nous creadors ni de compartir la passió comuna per l'art gràfic amb altres cartellistes en aquest punt de trobada que és l'exposició de cartells. Així doncs, Vidal també gaudia coneixent nous valors que compartien amb ell aquest interès amb el món gràfic del cartell. El 14 de novembre de 2017 va morir als seus 59 anys.
A la imatge, Vicent Vidal.