La Galeria RichardVanderaa presenta a partir del 19 de gener i fins al 27 de febrer l'exposició Joan March R-evolucions, que combina una sèrie de teles de gran for-mat exposades a la galeria Dau al Set el 1984 amb treball de petit format realitzat en els últims anys, mostrant la seva evolució cap a un traç i expressivitat cada vegada més lliure de qualsevol regla, norma o (auto) censura.
Joan March i Zuriguel és un pintor català nascut a Granollers el 1952 i un creador de còmics adscrit a la malmesa tercera generació o generació del 70 de l'Escola Bruguera, al costat d'autors com Casanyes, Esegé, els germans Freixe, Rovira o Rafael Vaquer.
El 1970 va ser contractat per l'editorial Bruguera, començant per il·lustrar acudits i com a entintador d'Escobar. Un any més tard creava els seus primers personatges per als còmics Din Dan (Ruperto, CalixtoyDamián) i Pulgarcito (Ataúlfo i Gedeón, La Família Potosí), al mateix temps que començava a col·laborar amb altres editorials. Així, en Gaseta Junior, on va crear a Don Menovell, i en Strong d'editorial Argos.
El 1974 va abandonar el mitjà per dedicar-se a la pintura durant quatre anys. Després va tornar a Bruguera i crea El Mini Rei, la seva sèrie de més èxit, per a Mortadelo i AmbrosioCarabino.
Exposà esporàdicament a Barcelona (galeria Dau al Set) i creà altres sèries com Tranquiy Tronco (1986), Maxtron (1987) en Pulgarcito, Tots estem bo-jos (1989) en Superlópez i Els Peláez en Zipi i Zape Extra (1994).
La seva crítica al poder econòmic, polític, artístic, religiós i als mitjans de comunicació, forma el leitmotiv de gran part de la seva obra, assenyalant que el control sobre les nostres vides no és tan evident com creiem. No tot és el que sembla.