L'exposició Underground i Contracultura a la Catalunya dels 70 s'ha convertit, amb el pas dels mesos i gràcies al boca–orella, en la gran caixa de ressonància d'una de les ramificacions de la cultura dissident i els moviments socials alternatius a la Catalunya tardofranquista.
La gran mostra sobre el moviment underground català dels anys setanta, una iniciativa del Palau Robert comissariada per PepeRibas amb la col·laboració de CantiCasanovas, ja ha rebut més de 30.000 visites, i el flux de persones interessades, lluny d'anar minvant, ha anat incrementant-se fins al punt d'aconsellar la seva pròrroga.
El disseny museogràfic de Dani Freixes i el disseny gràfic de Gemma Villegas, a banda de les nombrosíssimes col·laboracions rebudes, sovint de forma desinteressada, han contribuït a fer d'aquesta exposició una obra coral i atractiva, on desenes de milers de persones s'han sentit reconegudes o identificades.
La publicació del catàleg, amb articles signats per destacats protagonistes d'aquella època, ha suposat, així mateix, un nou impuls a l'interès envers l'underground i la contracultura a Catalunya, i una important repercussió mediàtica.
Per tot plegat, s'ha acordat prorrogar l'exposició fins al dia 6 de març de 2022, i proposar una sèrie d'activitats al Palau Robert al voltant del moviment, que començaran el proper 2 de desembre amb un recital de poesia organitzat per David Castillo i CantiCasanovas, i tindran continuïtat els mesos de gener i febrer.
Imatge de Zeleste. Sala de concerts.