ACVic descobreix la Col·lecció del MACBA en una exposició impulsada per la Diputació de Barcelona que reivindica la intensitat anímica de l'art.
L'ACVic Centre d'Arts Contemporànies presenta L'Entusiasme. El repte i l 'obstinació en la Col·lecció del MACBA, una exposició d'obres del MACBA que convergeixen en reivindicar la intensitat anímica del treball en l'art "des la idea de la resistència i la insistència i amb perspectives diferents ", com explica David Armengol, el seu comissari. L'exposició, que impulsa la Diputació de Barcelona a través del seu Programa d'Arts Visuals, inclou obres d'una vintena artistes "locals, nacionals i internacionals" i acaba a Vic la seva itinerància per diferents poblacions de la demarcació de Barcelona; compta amb un complet programa d'activitats i romandrà oberta fins al 27 d'abril.
En lloc de situar-se dins d'un àmbit temàtic o cronològic determinat, l'exposició selecciona una trentena d'obres que, com a nexe d'unió, "aborden la contemporaneïtat des d'una perspectiva optimista, persistent i apassionada" i proposa cinc aproximacions diferents: la construcció cosmogònica, la potència creativa de la vida quotidiana, la càrrega performativa del cos, l'activisme de caràcter social i la posada en crisi de la pròpia noció d'art. Així podem veure des d'obres com "Les Animaux de la ferme", dues impressions de Marcel Broodthaers, referent de l'art conceptual, on estableix un paral·lelisme entre diferents tipus de vaques i marques de cotxes; la instal·lació "77" del marroquí Younes Rahmoun, formada per setanta-set llums en forma de flor que representen els camins de la fe en l'islam; "Fucking Glory", una altra instal·lació on la arbuciense Tere Recarens revisa els missatges de pertinença que genera la noció d'afició; o bé "3 punts 3", de la barcelonina Àngels Ribé, cinc fotografies dedicades a la forma del triangle on l'artista es desplaça en l'espai i temps per generar una coreografia geomètrica i vital. També es poden visitar la projecció d'un vídeo que Maja Bajevic va fer amb el cineasta Emanuel Licha relacionat amb la guerra de l'ex Iugoslàvia; i dues instal·lacions on Ignasi Aballí explora els processos de la pintura des d'un gest inútil i costós. A part, hi ha també peces de Vito Acconci, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush, que han estat confeccionades amb diferents tècniques i formats.
Segons Armengol, en l'elecció d'obres i artistes, l'exposició ha volgut ser fidel a "les línies del treball del MACBA i per això compta amb artistes locals, com Ignasi Aballí, Àngels Ribé, Mireia Sallarès, Tere Recarens i Zush; grans noms internacionals, com Vito Acconci i Marcel Broodthaers, i artistes de països mediterranis i d'Europa de l'Est com Younes Rahmoun i Maja Bajevic ", assegura Armengol. Tot amb l'objectiu de "donar visibilitat a la col·lecció en el context més local" i "amb una finalitat pedagògica" per poder arribar als centres 3:00 escolars i un públic no iniciat en l'art. "Entusiasme. El repte i l 'obstinació en la Col·lecció del MACBA" arriba a Vic després d'haver passat per municipis com Badalona, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Vilafranca del Penedès, Igualada i Sant Cugat del Vallès.
A la imatge, una de les sales d'ACVic que acull les obres de l'exposició "Literatura de replà, una relectura", de Mireia Sallarès; "Untitled (Badly Organized)", de Pieter Friedl, i "Kaenia II", de Zush.