Cinc fotògrafes mostraran el seu treball al Cendeac dins el cicle Full Frame. El cicle organitzat pel col·lectiu Underphoto en col·laboració amb Cultura se celebrarà entre maig i novembre i serà clausurat per la gallega Lúa Ribeira, candidata a formar part de l'agència Magnum.
El Centre de Documentació i Estudis Avançats d'Art Contemporani de la Regió de Múrcia (Cendeac), espai gestionat per la Conselleria de Turisme i Cultura, acollirà entre maig i novembre cinc trobades amb fotògrafes dins el cicle 'Full Frame', l'objectiu és familiaritzar al públic amb les noves manifestacions, visions i tendències de la fotografia contemporània.
Coordinat pel col·lectiu Underphoto, "aquest cicle s'uneix a altres activitats al voltant de la fotografia contemporània que es celebren tant al Cendeac com al Centre Párraga i proposa diferents conferències-trobades en què s'analitzen projectes fotogràfics rellevants d'artistes nacionals i també internacionals; professionals que comparteixen amb els assistents el seu procés creatiu, les seves influències, així com les seves troballes, èxits i dificultats ", segons va explicar la directora general de l'Institut de les Indústries Culturals i de les Arts (ICA), Marta López-Briones.
D'aquesta manera, ha afegit la responsable de l'ICA, "es pretén traçar una visió actual del món de la fotografia a Espanya, en aquest cas en concret aprofundint en la mirada femenina a través de cinc rellevants fotògrafes". L'objectiu és crear un entorn de debat en el qual compartir experiències i projectes (exposicions, fotollibres, etc.) i que pot donar peu a experiències similars en l'entorn de la Regió de Múrcia.
La primera trobada de 'Full Frame' tindrà lloc el 23 de maig de 2019 i estarà protagonitzat per la fotògrafa italiana Paola de Grenet (Milà, 1971). Col·laboradora de nombroses revistes, publicacions i editorials nacionals i internacionals, De Grenet va estudiar Disseny Gràfic a l'Camberwell College of Arts (Londres) i des de 2003 resideix i treballa a Barcelona. De forma paral·lela ha desenvolupat projectes personals, alguns d'ells reconeguts amb premis com FotoPres La Caixa i Marc Pesaresi (Itàlia), que també han estat exposats en espais i certàmens com CaixaForum, PhotoMiami, Berliner Liste i Art Madrid.
El 20 de juny serà el torn de la madrilenya María Platero (1976), que compagina els seus projectes personals amb la seva experiència com a professional de la fotografia, la gestió cultural i la docència. És membre de l'equip creador de 'Fanzine 10x15', revista dedicada a la fotografia contemporània, com a editora i comissària.
El cicle continuarà amb la saragossana Vicky Méndiz (26 de setembre), llicenciada en Història de l'Art i fotògrafa que viu i treballa a cavall entre Saragossa i París i el camp de creació se situa en la quotidianitat i en la relació íntima de l'ésser humà amb la naturalesa i la memòria, i amb Estela Sanchís (24 d'octubre), llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, màster en Fotografia, Art i Tècnica i interessada en aprofundir amb el seu treball en les relacions entre desconeguts i el 'voyeurisme 'a la societat actual.
'Full Frame' finalitzarà el 28 de novembre amb Lúa Ribeira (Galícia, 1986), fotògrafa documental espanyola resident a Anglaterra que va ser seleccionada el passat 2018 com 'membre nominat' de la prestigiosa agència Magnum. Es va graduar en Disseny Gràfic al Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU) i va completar la seva formació en Fotografia Documental a la Universitat de Gal·les del Sud (Newport, Regne Unit).
Ha obtingut beques i distincions com el Jerwood Photoworks Grant 2018, el Reginald Salisbury Fund 2016, Firecracker Grant 2015 i Ditto Press Beca en 2015, i participat en diferents exposicions i festivals. El seu treball va ser seleccionat per Susan Meiselas per a la seva inclusió a la revista 'Raw View # 7. Women looking at Women 'i el seu treball ha estat també inclòs en publicacions com el' British Journal of Photography '.
A la imatge, cicle Full Frame.