Més d'un miler d'alumnes de centres educatius d'Osona, el Ripollès, el Solsonès, el Bages, el Moianès i el Vallès Oriental participants al programa Art i Escola presenten la seva visió artística sobre el concepte del refugi a la UVic.
Els centres que han participat a la vuitena edició de la iniciativa han donat a conèixer els projectes que han treballat durant el curs i que aquest any han girat entorn del concepte del refugi; l'activitat ha reunit més d'un miler d'alumnes d’una trentena de centres educatius de sis comarques catalanes.
En total, s'han pogut veure projectes de gairebé la totalitat dels 36 centres adherits al programa, procedents d'Osona, el Bages, el Moianès, el Ripollès, el Solsonès i el Vallès Oriental, en unes multitudinàries presentacions que s'han programat durant tres dies.
L'activitat ha comptat majoritàriament amb alumnes d'Educació Primària però també d'Educació Infantil, Educació Secundària i Educació Especial en una edició del programa Art i Escola que ha implicat a més de 3.300 alumnes. El resultat de tot plegat es podrà veure en una exposició col·lectiva que s'inaugurarà el 16 de maig a les 19 h a ACVic.
L'Aula Magna de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha tornat a ser l'escenari escollit per la presentació dels projectes del programa Art i Escola, que promou l'ensenyament de l'art als centres educatius i impulsen conjuntament ACVic Centre d'Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona. Els centres que han participat a la vuitena edició de la iniciativa han donat a conèixer els projectes que han treballat durant el curs i que aquest any han girat entorn del concepte del refugi; l'activitat ha reunit uns 1.500 alumnes d’una trentena de centres educatius de sis comarques catalanes.
Durant les presentacions, els estudiants del diferents centres han explicat a la resta d'escolars els projectes artístics en què han treballat durant el curs des de diferents disciplines artístiques (pintura, dibuix, escultura, vídeo, performance, etc) i sobre el concepte del refugi, eix temàtic de l'edició. En total, s'han pogut veure projectes de gairebé la totalitat dels 36 centres adherits al programa, procedents d'Osona, el Bages, el Moianès, el Ripollès, el Solsonès i el Vallès Oriental, en unes multitudinàries presentacions que s'han programat a raó de dos torns diaris durant tres dies. L'activitat ha comptat majoritàriament amb alumnes d'Educació Primària però també d'Educació Infantil, Educació Secundària i Educació Especial en una edició del programa Art i Escola que ha implicat a més de 3.300 alumnes. El resultat de tot plegat es podrà veure en una exposició col·lectiva que s'inaugurarà el 16 de maig a les 19 h a ACVic.
Els treballs presentats s'han pogut realitzar gràcies a la tasca dels alumnes i del professorat que hi ha treballat, en algun cas involucrant tot el centre educatiu, i que han comptat amb l'acompanyament i el suport desinteressat d'un equip d'especialistes a títol individual i d'entitats vinculades al món de l'art.
El programa Art i Escola creix per tercer any consecutiu al Vallès Oriental on també s'ha dut a terme de la mà de l'Associació Cultural de Granollers, que en porta la coordinació i compta amb el suport d'ACVic; dels cinc centres de l'edició anterior s'ha passat a nou, gairebé el doble. A l'Escola Ferrer i Guàrdia, l'Escola Mestres Montaña, l'Escola Pereanton i l'Escola Lledoner, de Granollers, i l'Institut Lauro de Les Franqueses del Vallès, s'han afegit l'Escola Ginebró, de Llinars del Vallès, l'Escola Jaume Balmes, de Sant Feliu de Codines, l'Institut Marina, de La Llagosta, i l'Institut El Vern, de Lliçà de Vall.
Art i Escola és un programa iniciat el 2011 ACVic Centre d'Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona amb l'objectiu de promoure la presència de l’art als centres educatius. Es desenvolupa conjuntament amb centres d’educació infantil, primària i secundària i un centre d'educació especial que s’hi adhereixen i estableix una xarxa de col·laboracions entre aquests i institucions que treballen des de l’àmbit de l’art i l’educació. El nombre de centres educatius adherits aquesta edició és de 36 de sis comarques diferents (majoritàriament d'Osona però també n'hi ha de les comarques del Moianès, el Solsonès, el Bages, el Ripollès i el Vallès Oriental) amb un total de 37 projectes realitzats i més de 3.300 alumnes. A banda, cal sumar-hi els centres que participen en la mateixa iniciativa però sota la coordinació de l'Associació Cultural de Granollers. El programa compta amb un equip de persones d’entitats i institucions vinculades als camps de l’art i l’educació que li dóna suport: Cal Gras; l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic; l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló; H. Associació per a les Arts Contemporànies; Katakrak; PAKDART; Taller Isa Basset; UVic-UCC i persones a títol individual.
Els 37 centres educatius que han participat en aquesta edició d'Art i Escola són:
. Avinyó: Esc. Barnola
. Calldetenes: Ins. Les Margues
. Collsuspina: ZER Moianès Llevant, Esc. Els Ventets
. La Coromina-Cardona: ZER El Cardener, Esc. Joan de Palà
. Lliçà d'Amunt: Esc. Miquel Martí i Pol
. Manlleu: C. El Carme Vedruna, C. La Salle, Ins. Antoni Pous i Argila
. Moià: Ins. Moianès
. Prats de Lluçanès: EB La Pitota
. Ripoll: CEE Dr. Ramon Suriñach i Esc. Tomàs Raguer
. Roda de Ter: Ins. Miquel Martí i Pol
. Rupit: Esc. L'Agullola
. Sant Bartomeu del Grau Esc. La Monjoia
. Sant Hipòlit de Voltregà: Esc. Mare de Déu de la Gleva
. Sant Julià de Vilatorta: C. El Roser i Esc. Bellpuig
. Sant Pere de Torelló: Esc. Josep Maria Xandri
. Solsona: Esc. El Vinyet
. Taradell: ZER Guilleries, Esc. El Gurri
. Tona: Esc. L'Era de Dalt, Esc. Vedruna-Tona
. Torelló: Esc. Rocaprevera
. Vic: C. Sagrat Cor, C. Sant Miquel dels Sants, Esc. Andersen, Esc. Dr. Joaquim Salarich, Esc. Estel, Esc. FEDAC Vic (Pare Coll), Esc. Sentfores (la Guixa), Esc. Vedruna Escorial, Esc. Guillem de Mont-rodon, Ins. Jaume Callís, Ins. La Plana
. Sant Mateu de Bages: ZER El Cardener, Esc. Sant Esteve, Valls de Torroella
. Viladrau: ZER Guilleries, Esc. Els Castanyers
A la imatge, Foto de família d'alguns dels centres participants a la presentació dels projectes durant una de les tres jornades a la UVic-UCC.