FCC-Segell-banner4
Manu vb Tintoré a la Fundació Valvi

Exposicions

Manu vb Tintoré a la Fundació Valvi

bonart girona - 25/03/19
BanerJaumeRiba05Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW

La Fundació Valvi, Gran Via de Jaume I 42 de Girona, presenta del 28 de març al 4 de maig de 2019, una mostra individual de l'artista Manu vb Tintoré.

Com explica Maguí Noguer, Directora de la Fundació Valvi, "en aquesta ocasió la Fundació Valvi us proposa un joc, més poètic que estilístic, envers la connexió d’un artista contemporani com Manu vb Tintoré amb la tradició pictòrica més clàssica del nostre país, la del paisatgisme d’Olot. En principi no és freqüent trobar un artista conceptual que explori les coincidències entre la seva obra i la creada 160 anys abans.

El subtítol de l’exposició: aproximació al detallisme de Joaquim Vayreda defineix la seva clara voluntat de no confrontació entre l’art del s. XIX i del XXI. D’inici ens pot desconcertar però podem intuir un lligam ocult, que en part es pot entendre quan ens assabentem del peculiar currículum de Manu vb Tintoré. Va néixer a Brussel·les, de pare belga i mare catalana de qui agafa el nom artístic. Ha viscut i treballat en diversos països en vies de desenvolupament a l’Àfrica i Amèrica com a enginyer agrònom especialitzat en ordenació territorial i medi ambient. És sorprenent quan l’any 1998 fa un gir a la seva vida i s’estableix amb la família a la Garrotxa a on estudia a l’escola de Belles Arts d’Olot . Tot aquest periple li ha permès una visió molt ampla de la relació de l’ésser humà amb el seu entorn, fusionant les seves experiències científiques amb la sensibilitat artística. En el seu cas, doncs, podem aplicar la popular frase: volta al món i torna al Born.

Al llarg de vint anys ha obtingut una lloable carrera com artista, amb premis de reconeixement i exposicions a Europa, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Nova York, Miami, Los Angeles i el Japó.

Petite nature és una exposició que fa referència a allò diminut, a allò que molts cops ens passa desapercebut. Es basa en el detall i la simplicitat. Un detall que implica dedicació i lentitud. Una simplicitat que suposa autenticitat i honestedat.

Estem segurs que el públic descobrirà aquestes connexions amagades entre dos artistes amants de la natura més senzilla.

Per últim, agrair la inestimable col·laboració del Museu de la Garrotxa que ha fet possible que podem gaudir d’uns magnífics dibuixos, segurament poc vistos, de l’important pintor olotí Joaquim Vayreda".

A la imatge, Manu vb Tintoré, "Els colors d’aquella terra oblidada 14", 70 x 70 cm, 2018
Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura