El pròxim 28 de març a les 19.00h s’inaugura a l’espai de Cultural Rizoma a Celrà, plaça de l'Església 8, l’exposició Tot el que fem, ho fem per carregar-nos-ho tot de Jordi Mitjà. El projecte es pot visitar fins el 25 de maig.
Tot el que fem, ho fem per carregar-nos-ho tot, té el seu origen en el marc del programa En residència, coordinat per A Bao A Qu l’any 2015. Amb un grup d’alumnes de l’aula d’acollida de l’Institut Milà i Fontanals, van recuperar una sèrie de diapositives que s’utilitzaven per impartir l’assignatura d’història de l’art en el marc del projecte Paraules clau.
Les més de mil diapositives, obsoletes en l’actualitat -vivim en un món digitalitzat-, són intervingudes, transformades i reconstruïdes per Jordi Mitjà. Reconstruïdes i en certa manera, salvades, com indica el mateix artista: “Reinterpretar qualsevol material en estat d’obsolescència o continguts en via de desaparició, acciona nous modes de resurrecció”.
Les imatges icòniques d’una història oficial, en un acte d’iconoclàstia, són reapropiades pel mateix fet artístic conformant l’Anarxiu Diapo. Irreconeixibles, poden ser pensades de nou i categoritzades sota noves nomenclatures anàrquiques que ens mostren la seva contemporaneïtat.
En la instal·lació Tot el que fem, ho fem per carregar-nos-ho tot, desplegada a l’espai de Cultural Rizoma, intervenen altres obres que entren en diàleg amb l’Anarxiu Diapo. La peça realitzada amb els draps usats amb què es netegen les tintes sobrants a la impremta -material amb el qual s’ha transformat les diapositives- ens apropa a les imatges digitalitzades del nou arxiu i, el seu diàleg, ens convida a fer-nos una sèrie de qüestionaments i reflexions al voltant de la producció d’imatges, del seu consum i dels usos i les capacitats crítiques -o acrítiques-, que tenen actualment.
A la imatge, projecte de Jordi Mitjà.